Κυβερνητική παρέμβαση για τα ταξί

Τα χρονίζοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες οδηγοί εξετάστηκαν σε συνάντηση που είχε ο Διευθυντής του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Παναγιώτης Αντωνίου με αντιπροσωπεία της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Αστικών Ταξί στην παρουσία εκπροσώπου της ΠΟΒΕΚ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά τη συνάντηση, η αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας έθεσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των οδηγών ταξί και ζήτησε την αρωγή της Πολιτείας για επίλυσή τους, ενώ ο κ. Αντωνίου ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης έχει έντονο ενδιαφέρον για την προώθηση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των επαγγελματιών οδηγών. Ο κ. Αντωνίου διαβεβαίωσε τα μέλη της αντιπροσωπείας ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην εξέταση όλων των προβλημάτων που τέθηκαν ενώπιον του κατά τη συνάντηση και σημείωσε ότι, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της η Πολιτεία θα προβεί σε ανάλογες παρεμβάσεις εκεί και όπου χρειάζεται με στόχο την ταχύτερη επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.

Μετά το πέρας της Συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε για τη σύσκεψη. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ως απόδειξη των προθέσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης για την επίλυση των προβλημάτων, η Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα:

1. Στη σύσταση Διυπουργικής Επιτροπής για την εξέταση των προβλημάτων. Διευκρινίζεται ότι στη συζήτηση της Επιτροπής θα τεθούν εκ νέου όλα τα θέματα.2. Στο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων Υπηρεσιών, έτσι ώστε το κράτος να αντιμετωπίσει άμεσα και αποτελεσματικά το πρόβλημα της πειρατείας στο επάγγελμα.

3. Στην προώθηση της δημιουργίας των χώρων εξυπηρέτησης του καταναλωτή (πιάτσες) σε όλες τις επαρχίες.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακολουθεί προσωπικά την εξέλιξη του διαλόγου για την επίλυση των προβλημάτων του κλάδου, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους