Προεδρικό: Λευκή επιταγή στον Γενικό Ελεγκτή

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησαν σήμερα το Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας Οδυσσέα Μιχαηλίδη να είναι ακόμα πιο αυστηρός κατά την άσκηση των καθηκόντων του, υπογραμμίζοντας πως η ανοχή τους προς οποιονδήποτε εμπλέκεται σε τυχόν οικονομικά σκάνδαλα θα είναι μηδενική.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο κ. Μιχαηλίδης παρέστη, με πρωτοβουλία του Προέδρου Αναστασιάδη, στη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, κατά την οποία ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υπογράμμισε πως δεν θα δεχθεί να κουκουλωθεί καμιά υπόθεση και να κλείσει κανένας φάκελος,

Οπως αναφέρεται, κατά την παρουσία του κ. Μιχαηλίδη στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος όσο και το Υπουργικό Συμβούλιο τον εξουσιοδοτούν να είναι «ακόμα πιο αυστηρός» κατά την άσκηση των καθηκόντων του και πως «η ανοχή μας είναι μηδενική» προς οποιονδήποτε εμπλέκεται σε τυχόν οικονομικά σκάνδαλα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε τον Γενικό Ελεγκτή να είναι αυστηρότατος στους ελέγχους του, καθώς και σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες που γίνονται και οι οποίες στη συνέχεια τεκμηριώνονται, προστίθεται.

Τον διαβεβαίωσε ότι ουδείς Υπουργός θα δεχθεί να κλείσει οποιοσδήποτε φάκελος διερεύνησης αν δεν εξαντληθεί σε βάθος η οποιαδήποτε καταγγελία προέρχεται από την Ελεγκτική Υπηρεσία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά θα παράσχουν κάθε στήριξη στον Γενικό Ελεγκτή, σημειώνοντας ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για στήριξη του έργου του.

«Δεν θα δεχθώ να κουκουλωθεί καμιά υπόθεση, δεν θα δεχθώ να κλείσει κανένας φάκελος, καμιά υπόθεση και οι εκκρεμότητες που υπάρχουν», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν πιο αυστηροί οι έλεγχοι είτε πρόκειται για αγορά υπηρεσιών είτε αναλωσίμων, φαρμάκων και άλλων προϊόντων ή και υπηρεσιών.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους