Προβλήματα στη Λάρνακα συζήτησαν ΥΠΟΙΚ-ΕΒΕ

Συνάντηση με επιχειρηματίες - μέλη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λάρνακας είχε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας Όθωνας Θεοδούλου  σε ομιλία του «αναφέρθηκε στα προβλήματα τα οποία επισώρευσε η κρίση στην επιχειρηματική τάξη με αποκορύφωμα την απόφαση του Eurogroup τον Μάρτιο 2013, εκφράζοντας και προβληματισμό διότι η ύφεση βαθαίνει, η ανεργία καλπάζει και  τα προβλήματα της οικονομίας πολλαπλασιάζονται».

Ο κ. Θεοδούλου εξέφρασε την άποψη «ότι η πραγματική ανάπτυξη στον τόπο θα έλθει μόνο μέσα από τη δραστηριοποίηση της μικρομεσαίας κυπριακής επιχείρησης, η οποία αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και που θα  πρέπει να ενθαρρυνθεί μέσα από ευφάνταστα κίνητρα, βελτίωση των θεσμικών πλαισίων και διαδικασιών αδειοδοτήσεις  και κατάλληλη καθοδήγηση προς νέους τομείς».

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας είπε ακόμα ότι «οι πολιτικοί μπορούν να θέσουν τα πλαίσια να βελτιώσουν τους θεσμούς και να διορθώσουν τις στρεβλώσεις, αλλά τις  πραγματικές λύσεις θα τις δώσουμε εμείς με σκληρή δουλειά και διάθεση να μην παραδοθούμε στη μοίρα μας».

Ο Υπουργός Οικονομικών, προστίθεται στην ανακοίνωση, σε ομιλία του «αναφέρθηκε στην περίοδο η οποία προηγήθηκε του κουρέματος, όπου η Κύπρος δοκίμασε 22 υποτιμήσεις της πιστοληπτικής της  ικανότητας, ενώ τα γεγονότα του Μαρτίου 2013 έφεραν την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου στα όρια του».

Ο κ. Γεωργιάδης «περιέγραψε τη βελτιωτική πορεία την οποία ακολούθησε η κυπριακή οικονομία μετά τα γεγονότα του Μαρτίου 2013, ενώ προβλέπει συνεχείς βελτιώσεις οι οποίες θα επιτρέψουν στην Κύπρο να ξαναγυρίσει στις αγορές. Υποσχέθηκε παράλληλα ότι το κράτος δεν θα προβεί σε αύξηση φορολογιών, ενώ θα κάνει περαιτέρω εξοικονομήσεις στις κρατικές δαπάνες.

Ο Υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε ακόμη, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΒΕ Λάρνακας στις προσπάθειες τις οποίες καταβάλλει το κράτος για προσέλκυση ξένων επενδύσεων για συνέχιση της συνεργασίας με τους κύριους εταίρους μας στις υπηρεσίες (Ρωσική Κοινοπολιτεία, πρώην ανατολικές χώρες) όπως και για την εξεύρεση νέων αγορών και επεσήμενα τη σημασία και τις προσπάθειες της Κυβέρνησης για περαιτέρω αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο.


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου