CIPA: Υπογραφή MOU με Σλοβάκους

Σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με τον σλοβακικό οργανισμό προσέλκυσης επενδύσεων, SARIO, υπέγραψε το πρωί της Δευτέρας, 26 Μαΐου, ο Κυπριακός Οργανισμός Προσέλκυσης Επενδύσεων, CIPA.

Η υπογραφή του μνημονίου έλαβε χώρα σ τα κεντρικά γραφεία του CIPA στη λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία, στην παρουσία παραγόντων του οργανισμού με επικεφαλής τον πρόεδρό του, Χριστόδουλο Αγκαστινιώτη.

Εκ μέρους του σλοβακικού οργανισμού, SARIO τη συμφωνία υπέγραψε ο Tibor Bucek, ο οποίος βρέθηκε στα γραφεία του CIPA για τη σχετική υπογραφή του MOU.

Σημειώνεται παράλληλα, ότι ο γενικός διευθυντής του CIPA, Χάρης Παπαχαραλάμπους, έκανε παρουσίαση με θέμα "Doing Business In Cyprus". Ο Κυπρο-Σλοβακικός Σύδνεσμος παρέθεσε γεύμα στους φιλοξενούμενούς από τη Σλοβακία.

Οι εργασίες του οργανισμού SARIO
Ο SARIO αποτελεί τον σλοβακικό οργανισμό προσέλκυσης επενδύσεων και εμπορικής ανάπτυξης της χώρας. Ο SARIO είναι κρατικός οργανισμός που δημιουργήθηκε το 2001 και βρίσκεται υπό τις εντολές του Υπουργείου Οικονομίας της ευρωπαϊκής χώρας.

Ο SARIO δρα διεθνώς αλλά και εντός συνόρων και οι υπάλληλοί του παρακολουθούν επαγγελματικά συνέδρια, ενώ εμπλέκονται σε συζητήσεις για θέματα που απασχολούν το κομμάτι των επενδύσεων και εμπορίου.
Ο οργανισμός διατηρεί έξι περιφερειακά γραφεία στη Σλοβακία και δραστηριοποιείται σε 46 χώρες μέσω εμπορικών αποστολών μέσω του Υπουργείου Οικονομίας. Στον οργανισμό εργοδοτούνται 75 άτομα.

Αποτέλεσμα των προσπαθειών του SARIO αποτελεί η αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων στη Σλοβακία. Πιο ειδικά τονίζεται πως κατά το 2008 το σύνολο των ξένων επενδύσεων στη χώρα ανήλθαν στις 34, αξίας 538 εκ. ευρώ που είχαν ως αντίκτυπο τη δημιουργία 4.700 νέων θέσεων εργασίας.

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους