Πρόεδρος: Μείζον ζήτημα η αποχή

Ανησυχία για την αποχή, ικανοποίηση για τα ψηλά ποσοστά που έλαβαν οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Αναλυτικά:

Επιθυμώ να συγχαρώ θερμά τους εκλεγέντες Κύπριους Ευρωβουλευτές, οι οποίοι πιστεύω ακράδαντα ότι θα εκπροσωπήσουν επάξια τα συμφέροντα του κυπριακού λαού  στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα προάγουν την κοινωνική συνοχή, τις αρχές και αξίες πάνω στις οποίες εδράζεται η ΕΕ καθώς και τα δίκαια της Κύπρου μέσα από τη δική τους φωνή. Συγχαίρω όλους τους υποψήφιους για τη συμμετοχή τους στη σημαντική αυτή εκλογική αναμέτρηση και το υψηλό επίπεδο πολιτικού ήθους που επέδειξαν.
 Εκφράζω επίσης τα συγχαρητήρια προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και δημόσιους λειτουργούς, οι οποίοι αξίζουν τα εύσημα για την άρτια διεξαγωγή των εκλογών.

Ιδιαίτερα συγχαίρω θερμά τον κυπριακό λαό στο σύνολό του για την ωριμότητα που επέδειξε και σε αυτές τις εκλογές μακριά από φανατισμούς και ακρότητες.
 Ωστόσο, το υψηλό ποσοστό αποχής στις εκλογές για ανάδειξη των εκπροσώπων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί ένα μείζον ζήτημα το οποίο πρέπει να τύχει σοβαρού προβληματισμού και συζήτησης τόσο σε επίπεδο ηγετών της ΕΕ όσο και από τις πολιτικές δυνάμεις. Το θέμα αυτό, μάλιστα, θα περιληφθεί στην ατζέντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά την αυριανή του Σύνοδο. Είναι σημαντικό οι Ευρωπαίοι πολίτες να πεισθούν μέσω των ορθών πολιτικών που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους ότι η Ευρώπη και οι θεσμοί της είναι στο πλευρό τους, έτσι ώστε να συμμετέχουν δυναμικά στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.
Μακριά από κάθε προσπάθεια θριαμβολογίας, δεν μπορεί παρά να εκφράσω την ικανοποίησή μου για το υψηλό ποσοστό εμπιστοσύνης που ο κυπριακός λαός πίστωσε τις δυνάμεις που στηρίζουν την Κυβέρνηση,  ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη ότι στις υπόλοιπες χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα στήριξης, αλλά και σε άλλες χώρες που δεν βρίσκονται υπό μνημόνιο, τα κυβερνώντα κόμματα υπέστησαν μειώσεις στα ποσοστά τους.
Θα συνεχίσουμε να πολιτευόμαστε με το ίδιο αίσθημα ευθύνης υλοποιώντας αποτελεσματικές πολιτικές με απώτερο στόχο την επιτυχή αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ιδιαίτερα των προβλημάτων που οι ευάλωτες ομάδες των πολιτών αντιμετωπίζουν, ενώ ταυτόχρονα και με τη συνεργασία και των υπόλοιπων πολιτικών δυνάμεων θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την επιτυχή διαχείριση του εθνικού μας ζητήματος.   

 

Δειτε Επισης

Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της ΓΔ Ανάπτυξης
Στο Lexus Centre Nicosia αποκαλύφθηκε το ολοκαίνουργιο Lexus LBX
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024