Π. Πέτρου: Να διαφυλάξουμε την αξιοπιστία της Κύπρου στο εξωτερικό

Εντός του πλαισίου που έχει εφαρμοστεί όσον αφορά την πολιτογράφηση μέσω Επενδύσεων θα πρέπει να κινηθεί η Κύπρος τόνισε ο Director της Oikos Group, Πέτρος Πέτρου, σημειώνοντας ότι «αυτό που σαν χώρα οφείλουμε να διαφυλάξουμε είναι η αξιοπιστία που εκπέμπουμε στο εξωτερικό».

Διαβάστε ακόμα: Πρόκληση η χαμηλή κερδοφορία τραπεζών

Μιλώντας στο InBusinessNews ανέφερε ότι οι επενδύσεις σε high end ακίνητα από ξένους στην Κύπρο όχι μόνο συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας, αλλά κατοχυρώνουν την Κύπρο ως ένα πολύ σημαντικό παράγοντα στην παροχή υπηρεσιών.

Πως αναμένετε να κινηθεί η αγορά των ακινήτων κατά το 2019; Ποιες οι σημαντικές τάσεις / γεγονότα / εξελίξεις που θα πρέπει να παρακολουθούμε / να προσέξουμε τη νέα χρονιά; 
Η κτηματική αγορά ή και η αγορά ακινήτων στην Κύπρο αναμένουμε ότι θα κινηθεί στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά. Θα πρέπει να κινηθούμε εντός του πλαισίου που έχουμε εφαρμόσει όσον αφορά την πολιτογράφηση μέσω Επενδύσεων στην Κύπρο και να το διαφυλάξουμε. Επίσης θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες αλλαγές στην δημόσια υπηρεσία και ήτοι στις υπηρεσίες που έχουν άμεση συσχέτιση με τις επενδύσεις.

Αυτό που σαν χώρα οφείλουμε να διαφυλάξουμε είναι η αξιοπιστία που εκπέμπουμε στο εξωτερικό, προχωρώντας σε αναβάθμιση των υπηρεσιών μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε προσγειωμένοι όλοι αυτήν την προσπάθεια που καταβάλλεται για αναβάθμιση της κυπριακής οικονομίας. 

Για να μπορέσουμε να προλάβουμε τις εξελίξεις ή και ανησυχίες που μας επιφυλάσσει η νέα χρονιά θα πρέπει να μάθουμε από τα λάθη του παρελθόντος και να προσπαθήσουμε να διαφυλάξουμε τις αγορές που ήδη δραστηριοποιούνται στην Κύπρο ή και τις μελλοντικές. 

Διαβάστε ακόμα: Επεκτείνεται το Aphrodite Hills Resort

Τι να αναμένουμε για τον όμιλό σας; το 2019; Ποιοι οι στόχοι σας;
Το 2019 ευελπιστούμε ότι θα μας βρει πιο δυνατούς σαν εταιρεία. Στόχος της εταιρείας μας είναι να κινηθούμε με αξιοπιστία και εντιμότητα όπως η εταιρεία μας κάνει τόσα χρόνια. 

Οι στόχοι που έχουμε θέσει συμπεριλαμβάνουν την ανάπτυξη αλλά και την συμβολή προς την τοπική κοινωνία αλλά και γενικότερα προς την ευρύτερη οικονομία. 

Για να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους, έχουμε εργαστεί μεθοδευμένα, οργανωμένα, υπομονετικά, με σύμμαχο την εργατικότητα μας μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Πόσο μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για επενδύσεις σε high end ακίνητα από ξένους στην Κύπρο; Από ποιες χώρες προέρχεται το μεγαλύτερο ενδιαφέρον;
Οι επενδύσεις σε high end ακίνητα από ξένους στην Κύπρο βρίσκεται σε ικανοποιητικό επίπεδο, το οποίο μας επιτρέπει να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον, καθώς τέτοιου είδους επενδυτές, όχι μόνο συμβάλουν στην ανάπτυξη της οικονομίας αλλά κατοχυρώνουν την Κύπρο ως ένα πολύ σημαντικό παράγοντα στην παροχή υπηρεσιών, αφού μας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης. Οι περισσότεροι επενδυτές προέρχονται κυρίως από την Ασία και Ρωσία.

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές