Ψήφος εμπιστοσύνης από μεγάλες ξένες εταιρείες με έδρα την Κύπρο

Αρκετές είναι οι κορυφαίες πολυεθνικές εταιρείες, οι οποίες έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στην Κύπρο, επιλέγοντας να έχουν ή να μεταφέρουν την έδρα τους στο νησί.

Διαβάστε ακόμα: Α. Θεοδωρίδης: Επενδύσεις σε νέα ξενοδοχειακά καταλύματα

Ανάμεσά τους εταιρείες τεχνολογίας, online παιχνιδιών, πάροχοι υπηρεσιών λογισμικού, outsourcing, ναυτιλιακές, αλλά και εταιρίες που παρέχουν υπηρεσίες στον τομέα της ενέργειας.

Wargaming
Η online εταιρεία παιχνιδιών ξεκίνησε το 1998 στο Μινσκ της Λευκορωσίας και μετέφερε τα κεντρικά της γραφεία στη Λευκωσία το 2012. Σήμερα δραστηριοποιείται παγκόσμια, με παρουσία σε περισσότερες από 17 χώρες σε Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη,  Ασία, Αυστραλία και ΗΠΑ. Είναι βραβευμένη στον τομέα της δημιουργίας και έκδοσης online παιχνιδιών στρατηγικής και στην αγορά free-to-play MMO (massively multiplayer online). Το προσωπικό της ανέρχεται στα 325 άτομα και 4,250 διεθνώς, ενώ διαθέτει περισσότερα από 20 γραφεία παγκοσμίως.

Amdocs
Η εταιρεία λειτούργησε στην Κύπρο το 1997. Με 25.000 εργαζόμενους διεθνώς (460 στην Κύπρο) εξυπηρετεί πελάτες σε 85 χώρες. Σήμερα αποτελεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες πώλησης και παροχής υπηρεσιών λογισμικού σε επιτυχημένες επιχειρήσεις επικοινωνιών και media ανά το παγκόσμιο.

Sykes
Την επέκτασή της στην κυπριακή αγορά ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο του 2017 η Sykes Enterprises, παγκόσμιος ηγέτης στην εξωτερική ανάθεση επιχειρηματικών διαδικασιών (outsourcing).
 
Η εταιρεία απέκτησε εγκαταστάσεις στη Λάρνακα, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω την παρουσία της στην περιοχή και τις πολυγλωσσικές δυνατότητες προς τους πελάτες της.
 
Η Sykes θα επικεντρωθεί σε πελάτες σε αγορές της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης. Η επέκταση στην εγχώρια αγορά καθοδηγείται από υπάρχοντα πελάτη στον τομέα των επικοινωνιών.

Διαβάστε ακόμα: The Icon: Ανεβαίνουν κι άλλο οι πωλήσεις

Nielsen
Διεθνής εταιρεία που ιδρύθηκε το 1923 και ειδικεύεται σε θέματα μέτρησης τηλεθέασης και ανάλυσης δεδομένων που παρέχει την πληρέστερη και πιο αξιόπιστη εικόνα στους καταναλωτές και τις αγορές παγκοσμίως. Για περισσότερα από 90 χρόνια, η Nielsen έχει παράσχει δεδομένα και αναλύσεις βασισμένες στην επιστημονική αυστηρότητα και την καινοτομία, αναπτύσσοντας συνεχώς νέους τρόπους για να απαντήσει στα πιο σημαντικά ερωτήματα που αντιμετωπίζει η βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης, της διαφήμισης, του λιανεμπορίου και των FMCGs (fast-moving consumer goods). Η Nielsen δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες, καλύπτοντας περισσότερο από το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού. Στην Κύπρο εδρεύει στη Λευκωσία, με 158 άτομα προσωπικό.

3CX
Εταιρεία τεχνολογίας που αναπτύσσει το πρότυπο IP PBX που καινοτομεί στις τηλεπικοινωνίες, μειώνοντας το κόστος τους και ενισχύει την παραγωγικότητα και την κινητικότητα της εταιρείας.
 
Η 3CX από το 2005 προσφέρει στις επιχειρήσεις ένα ολοκληρωμένο πακέτο ενοποιημένων επικοινωνιών out of the box.

Τα κεντρικά της γραφεία βρίσκονται στη Λευκωσία, ενώ διατηρεί γραφεία στις Η.Π.Α., το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, το Χονγκ Κονγκ, τη Νότια Αφρική, τη Ρωσία και την Αυστραλία. 50.000 πελάτες παγκοσμίως επιλέγουν την 3CX ανάμεσά τους Boeing, McDonald's, Hugo Boss, Harley Davidson, Wilson Sporting Goods και Pepsi.

NCR
Βρίσκεται στην Κύπρο από το 1955 ως θυγατρική της NCR Corporation, με πελατολόγιο στον κρατικό, τον τραπεζικό, τον ιδιωτικό τομέα και στο λιανεμπόριο. Μέσα από τα γραφεία της Κύπρου εξυπηρετούνται και οι πελάτες της σε Ανατολική Μεσόγειο, Μέση Ανατολή και Αφρική. Το προσωπικό της εταιρείας ανέρχεται στα 150 άτομα.

Thomson Reuters
Γραφεία στην περιοχή του Mall of Cyprus διαθέτει η κορυφαία πηγή ειδήσεων και πληροφοριών στην παγκόσμια αγορά. Οι πελάτες της Thomson Reuters βασίζονται στην εταιρεία για να μεταφέρουν τις πληροφορίες, την τεχνολογία και την τεχνογνωσία που χρειάζονται για να βρουν αξιόπιστες απαντήσεις. Η επιχείρηση έχει λειτουργήσει σε περισσότερες από 100 χώρες για περισσότερα από 100 χρόνια. Οι μετοχές της Thomson Reuters είναι εισηγμένες στα Χρηματιστήρια του Τορόντο και της Νέας Υόρκης.

VTTI
Η ολλανδική VTTΙ B.V. δραστηριοποιείται στην κυπριακή αγορά μέσω της θυγατρικής της VTT Vasiliko (VTTV). Η μητρική εταιρεία διαχειρίζεται τερματικά αποθήκευσης και διαχείρισης πετρελαιοειδών σε 14 χώρες σε πέντε ηπείρους, με συνολική χωρητικότητα 9,2 εκατ. m³. Το τερματικό της VTTV διαθέτει 28 δεξαμενές με συνολική χωρητικότητα 544.000 κυβικών μέτρων, προβλήτα που εκτείνεται 1,5 χιλιόμετρο στην ανοικτή θάλασσα με τέσσερα σημεία πρόσδεσης δεξαμενόπλοιων χωρητικότητας από 5.000 έως και 160.000 τόνων και πρόσβαση σε εγκαταστάσεις φόρτωσης κι εκφόρτωσης βυτιοφόρων οχημάτων. Η VTTV ανέλαβε επίσης τη διακίνηση 6.5 εκατ. m³ πετρελαιοειδών και εξυπηρέτησε πέραν των 200 δεξαμενόπλοιων. Το προσωπικό της εταιρείας είναι 43 το μόνιμο και 60 το εποχικό.

Schlumberger
Στη Λάρνακα και στην κυπριακή αγορά, μέσω της θυγατρικής SCYL LYD δραστηριοποιείται η Schlumberger, ένας από τους κορυφαίους οργανισμούς παροχής υποστηρικτικών υπηρεσιών στον τομέα των πετρελαιοειδών.

Με παρουσία σε περισσότερες από 85 χώρες και απασχολώντας περίπου 100.000 άτομα που αντιπροσωπεύουν πάνω από 140 εθνικότητες, η Schlumberger προμηθεύει την πιο ολοκληρωμένη γκάμα προϊόντων και υπηρεσιών από την εξερεύνηση μέχρι την παραγωγή και ολοκληρωμένες λύσεις προς αγωγούς για την ανάκτηση υδρογονανθράκων.

Halliburton
Από το 1919, η Halliburton είναι ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές προϊόντων και υπηρεσιών στον κόσμο της ενέργειας. Με 60.000 εργαζόμενους, που αντιπροσωπεύουν 140 εθνικότητες σε περισσότερες από 80 χώρες, η εταιρεία βοηθά τους πελάτες της να μεγιστοποιήσουν την αξία τους, από τον εντοπισμό υδρογονανθράκων και τη διαχείριση γεωλογικών δεδομένων, στη γεώτρηση την κατασκευή και την ολοκλήρωση του έργου, καθώς και τη βελτιστοποίηση της παραγωγής.
 
Columbia Marlow
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του ναυτιλιακού κόσμου βρέθηκαν τόσο η Columbia Shipmanagement όσο και η Marlow Navigation, δύο εταιρείες διεθνούς εμβέλειας στη διαχείριση πλοίων, με βάση τη Λεμεσό, πραγματοποιώντας την τέταρτη μεγαλύτερη συγχώνευση στην παγκόσμια πλοιοδιαχείριση κατά την τελευταία τριετία.

Προτεραιότητά και των δύο εταιρειών παραμένει η συνεχής προσφορά υπηρεσιών, προσαρμοσμένων στις ανάγκες των πελατών, με στόχο ο πελάτης να αισθάνεται μοναδικός. Το επιχειρηματικό πλάνο των δύο εταιρειών είναι η επέκταση σε άλλες ναυτιλιακές υπηρεσίες, που θα αναπτυχθούν από την κύρια επιχειρηματική δραστηριότητά τους. Παράλληλα, προσδοκούν ότι η συγχώνευση θα αποτελέσει πηγή έμπνευσης και για άλλες εταιρείες να εγκατασταθούν στην Κύπρο, συμβάλλοντας έτσι στην καθιέρωση του νησιού ως διεθνούς ναυτιλιακού κέντρου.

Δειτε Επισης

Αποφασίζει για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης το Υπουργικό-Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Σημαντικός προορισμός για επενδύσεις από την Εσθονία η Κύπρος-Τι είπε ο Πρόεδρος της χώρας σε φόρουμ του ΚΕΒΕ
Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Δημοσιοποίηση χορηγιών και κατά χάριν δωρεών του κράτους για το 2023
Ανήλθε στα €0,98 δις και αυξήθηκε κατά €80 εκατ. το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις