Οι κυπριακές επιχειρήσεις με τζίρο άνω των €100 εκατ.

Παρόλο που το 90% των κυπριακών εταιρειών θεωρούνται μικρομεσαίες επιχειρήσεις, υπάρχει επίσης ένας σχετικά μικρός αριθμός μεγάλων οργανισμών που καταγράφουν κάθε χρόνο εντυπωσιακά έσοδα και συμβάλλουν σημαντικά στο ΑΕΠ της Κύπρου. Οι εν λόγω «αυτοκρατορίες» είναι οι εταιρείες που έχουν ακμάσει και συνεχίζουν να αναπτύσσονται, καταφέρνοντας να ξεχωρίσουν σε μια αγορά δεκάδων χιλιάδων μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.

Διαβάστε ακόμα: Επί το έργον η δυτική Λεμεσός

Πέραν από το γεγονός ότι καταγράφουν σημαντικά έσοδα ανά οικονομικό έτος, οι μεγάλοι οργανισμοί έχουν κοινά χαρακτηριστικά, όπως μεγάλο αριθμό εργαζομένων, ισχυρή τοπική και διεθνή παρουσία και μεγάλο μερίδιο αγοράς. Συμβάλλουν σημαντικά στην οικονομία στο σύνολό της και για το λόγο αυτό η κυβέρνηση ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την επιτυχή λειτουργία τους.

Το ΙnBusinessNews αναδημοσιεύει τη λίστα με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Κύπρου (όπως παρουσιάστηκαν στο περιοδικό GOLD) που ο κύκλος εργασιών τους ξεπερνά τα €100 εκατ. με βάση και τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία.

Η λίστα περιλαμβάνει τόσο δημόσιες όσο και ιδιωτικές εταιρείες. Παρόλο που είναι σχετικά εύκολη η πρόσβαση στα ακριβή στοιχεία του κύκλου εργασιών για τις δημόσιες επιχειρήσεις, καθώς τα οικονομικά τους αποτελέσματα δημοσιεύονται ετησίως, δεν μπορεί να ειπωθεί το ίδιο και για τις ιδιωτικές εταιρείες, πολλές από τις οποίες δεν είναι τόσο πρόθυμες να μοιραστούν τις οικονομικές τους πληροφορίες, έστω κι αν οι αριθμοί είναι εντυπωσιακοί. Για το λόγο αυτό, ο κατάλογος αυτός δεν μπορεί να θεωρηθεί εξαντλητικός με κανέναν τρόπο.

Διαβάστε ακόμα: Πάνος Δανός: Οι millennials διαμορφώνουν το μέλλον του real estate

ισμένα από τα αριθμητικά στοιχεία που παρουσιάζονται στην λίστα έχουν διασταυρωθεί με την ίδια την εταιρεία, ενώ στην περίπτωση των δημόσιων εταιρειών έχουν ληφθεί πληροφορίες από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και ετήσιες οικονομικές εκθέσεις. Όπου δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί ο ακριβής αριθμός, σημειώθηκε ο κύκλος εργασιών ως «πάνω από €100 εκατ.
 


* Αναλυτικό άρθρο στο περιοδικό GOLD τεύχος Νοεμβρίου που κυκλοφορεί στα περίπτερα

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους