Εκεί που οι υπερ-πλούσιοι πηγαίνουν να αγοράσουν δεύτερο διαβατήριο

Φθηνότερo από ένα Gulfstream και πιο μικρό από ένα σουπερ γιοτ, η απόκτηση ενός δεύτερου διαβατηρίου (και τρίτου... και τέταρτου)  έχει εξελιχθεί σε νέο τρόπαιο για τους υπερ-πλούσιους!

Επιπρόσθετα, σύμφωνα με τον Christian Kalin, Πρόεδρο της Henley & Partners που παρέχει συμβουλές για την απόκτηση ιθαγένειας, ακόμα και οι πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου χρειάζονται ένα «Plan B». «Θέλουν ηρεμία στην περίπτωση μίας επανάστασης ή άλλης εξέλιξης στη χώρα τους», λέει. 

Αν και πολλά κράτη, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, επιτρέπουν στους νόμιμους μετανάστες την ευκαιρία να αιτηθούν την ιθαγένεια έπειτα απ' την εκπλήρωση συγκεκριμένων κριτηρίων, υπάρχουν 10 χώρες στον κόσμο που επιτρέπουν σε αλλοδαπούς να την αγοράσουν. Οι περισσότερες απαιτούν πληρωμή υπό τη μορφή άμεσης επένδυσης, συνήθως σε ακίνητα ή σε κάποια τοπική επιχείρηση. 

Οκτώ απ' αυτές κατατάσσονται απ' το ΔΝΤ ως εξωχώρια χρηματοοικονομικά κέντρα. Ωστόσο ο Καλίν λέει πως η σταθερότητα και όχι η φοροαποφυγή είναι αυτό που κινητοποιεί τους περισσότερους αγοραστές. Όπως επίσης και η δυνατότητα των υπερ-πλουσίων να καυχώνται. «Εάν έχεις ένα γιοτ και δύο αεροπλάνα, το επόμενο που θέλεις είναι ένα διαβατήριο Μάλτας», λέει χαρακτηριστικά. Και προσθέτει: «Είναι το τελευταίο σύμβολο status. Είχαμε πελάτες που απλά ήθελαν να μαζέψουν μερικά».
 


ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Morgan Stanley: Η Τράπεζα της Αγγλίας θα μειώσει τα επιτόκια τον Μάιο
Moody’s: Περιορισμένες μέχρι στιγμής οι πιστωτικές επιπτώσεις από την αντιπαράθεση Ισραήλ και Ιράν
Οι ΗΠΑ επαναφέρουν σε ισχύ τις κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα της Βενεζουέλας
Goldman Sachs: Πώς αλλάζει η σύρραξη στη Μέση Ανατολή τις προοπτικές σε οικονομία και αγορές
Βρετανία: Ο πληθωρισμός επιβραδύνθηκε λιγότερο από το αναμενόμενο τον Μάρτιο
Ε.Ε.: Προετοιμασίες για επέκταση των κυρώσεων κατά του Ιράν
Κίνα: Ετήσια μέση αύξηση 6,1% κατέγραψε η βιομηχανική παραγωγή το πρώτο τρίμηνο
Έτοιμες να προχωρήσουν σε νέες κυρώσεις κατά του Ιράν οι ΗΠΑ
Νέο επιφυλακτικό σήμα Πάουελ για τη μείωση των αμερικανικών επιτοκίων
Πλεόνασμα 23,6 δις ευρώ στο εμπόριο αγαθών στην Ευρωζώνη