Εθνική γραμμή για τουρισμό

«Ανησυχούμε για την αρνητική βαθμολόγηση του τουρισμού από την Ε.Ε. και αναμένουμε να ληφθεί σοβαρά υπόψη», δήλωσε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων ΠΑΣΥΔΙΞΕ, Πόλυς Καλλής κατά την ετήσια Γενική Συνέλευση των μελών του Συνδέσμου.

«Εκφράζουμε την έντονη δυσφορία μας για τον αποκλεισμό των διευθυντικών στελεχών από την συλλογική προσπάθεια  ορθολογιστικής αντιμετώπισης των προκλήσεων στο τουρισμό».

Αναφορικά με τη διαγραφόμενη αβεβαιότητα στην τουριστική κίνηση του 2015, ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ καταδεικνύει την ανάγκη χάραξης εθνικής γραμμής (α) στην στρατηγική επιλογής αγορών και (β) στον σχεδιασμό συνολικής τουριστικής εμπειρίας.

Σύμφωνα με τον σύνδεσμο των επαγγελματιών τουρισμού, «προτεραιότητα πρέπει να δίδεται σε αγορές με σταθερές γεωπολιτική θέση και οικονομία, αλλά και αναπτυγμένη κουλτούρα διακοπών. Παράλληλα η ‘τουριστική εμπειρία’ μας  απαιτεί ‘ολιστική ποιοτική αναβάθμιση, νοοτροπίας, υποδομών, υπηρεσιών, κυριότερα των ανθρώπων, εντός και εκτός τουρισμού’».  

Σχολιάζοντας στα του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ, προσδοκεί σε άμεσο και αποτελεσματικό εξορθολογισμό του, κύρια με σχεδιασμό τουριστικού μπραντ και εταιρικής κουλτούρας. Ο σύνδεσμος θα στηρίξει οποιαδήποτε, εκ των έσω, και εκ βάθρων, αναστύλωση του, σε στελέχωση, νοοτροπία και παράλληλα στην τουριστική νομοθεσία.

Αναφερόμενος στην, μάλλον άτονη, προσπάθεια για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, ο ΠΑΣΥΔΙΞΕ βλέπει νόημα, μόνο με υλοποίηση εμπλουτιστικών έργων, για αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων μας, στο μοντέλο «Νους υγιής, σώμα υγιές ολόχρονα στην ηλιόλουστη Κύπρο».

‘Μόνο με συλλογικότητα και όραμα μπορούμε να οδηγήσουμε τον τουρισμό μας από το ‘Καλό στο Εξαίρετο’ κατέληξε στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πόλυς Καλλής.

 

Δειτε Επισης

Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν