Πυρά ΠΕΟ κατά κυβέρνησης για τις ΚΑ

Τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζεται λανθασμένα ότι το πρόβλημα των Κυπριακών Αερογραμμών είναι θέμα αντιπαράθεσης πιλότων-Κυβέρνησης και των δύο Υπουργών, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι η Κυβέρνηση βρίσκεται σε αντιπαράθεση με το σύνολο της κοινωνίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ.

Προσθέτει ότι “η ύπαρξη ή όχι των Κυπριακών Αερογραμμών αφορά την Κύπρο και τα εθνικά, πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα της και τον κάθε Κύπριο που θέλει να ταξιδέψει”.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ αναφέρει ότι “οι Υπουργοί ακολουθούν την πολιτική της Κυβέρνησης, η οποία από την πρώτη στιγμή έδειξε ότι θέλει να κλείσει την εταιρεία”.

Σημειώνει ότι “είναι μέρος μιας δογματικής αντίληψης του νεοφιλελευθερισμού όπως οι ιδιωτικοποιήσεις, οι μειώσεις μισθών, οι εκποιήσεις και η εγκατάλειψη κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους” και αναφέρει ότι “μοναδικό πρόβλημα για το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών ήταν για την Κυβέρνηση το πολιτικό κόστος γι’ αυτό δεν προχώρησε άμεσα όπως έκανε με άλλους Οργανισμούς”.

Συνεχίζει αναφέροντας ότι “από τον Ιανουάριο του 2014 είχε τις παρατηρήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αλλά αντί ανταπόκρισης επέσεισε τον μπαμπούλα της πιθανής απόρριψης του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης και μεθοδευμένα ακολούθησε τακτική ξεπουλήματος, προσπαθώντας να ρίξει τις ευθύνες στην προηγούμενη Κυβέρνηση που παρά τα εμπόδια που συνάντησε το καλοκαίρι του 2012 από την τότε `κυβερνώσα` Βουλή στήριξε έμπρακτα τις Κ.Α”.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ εκτιμά ότι “η τακτική αυτή που ήταν συγκεκριμένη συνιστούσε την απαξίωση της εταιρείας, τη μείωση του στόλου/δρομολογίων, απολύσεις χωρίς αποζημιώσεις, ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων, έναρξη διαδικασίας για την εκχώρηση δικαιωμάτων της εταιρείας και του Κράτους, καθώς και συνεχή μηνύματα για το `επικείμενο` κλείσιμο της και όλα αυτά παρά την αντίθεση του Διοικητικού Συμβουλίου που οι ίδιοι διόρισαν, του Συμβούλου του Προέδρου, και της πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων”.

“Ακόμη και τώρα (η Κυβέρνηση) δεν προωθεί προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ούτε υποστηρίζει το νέο οδυνηρό επικαιροποιημένο Σχέδιο του νυν Διοικητικού Συμβουλίου”.

Η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ καλεί την Κυβέρνηση να είναι “ειλικρινής έναντι των εργαζομένων, της πολιτικής ηγεσίας, και του λαού”.

“Είτε κλείνει την εταιρεία και αναλαμβάνει τις ευθύνες της είτε εκφράζει την πολιτική βούληση και δίνει τη μάχη και την αναγκαία στήριξη για να συνεχίσει η Κύπρος να έχει το δικό της αερομεταφορέα. Αυτή η κοροϊδία πρέπει επιτέλους να σταματήσει”, καταλήγει η ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Minthis: Το κορυφαίο lifestyle θέρετρο της Κύπρου και προορισμός απόδρασης για κάθε περίσταση
Το δυναμικό «comeback» των Gloria Jean’s... Η εξαγορά από τον όμιλο Λανίτη και το πλάνο επαναλανσαρίσματος
Τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα στην επαρχία Πάφου... Μισά-μισά διαμερίσματα και σπίτια ή επαύλεις
Emirates: Βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Ο Κύπριος Hassabis που διαπρέπει στον τομέα του AI και έγινε... ιππότης στο Ηνωμένο Βασίλειο
Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
Τα ESG και τι αλλάζει για τις εταιρείες η διατραπεζική αξιολόγηση-Οι νέες τους υποχρεώσεις
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»