ΚΑ: Το "κεφάλι" του Δημητριάδη ζητούν οι πιλότοι

Η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων (ΠΑΣΥΠΙ) καλεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος διακηρύττει μηδενική ανοχή στα σκάνδαλα και στη διαφθορά – όπως αναφέρει η Συντεχνία - “να αρχίσει από τον Υπουργό Συγκοινωνιών, τον οποίον θεωρούμε επικίνδυνο για το κράτος και τους πολίτες του πριν να είναι αργά.”

Η ΠΑΣΥΠΙ κάνει λόγο για “παραπληροφόρηση” που διοχετεύουν – όπως ισχυρίζεται – οι Υπουργοί Οικονομικών και Συγκοινωνιών σε ορισμένα ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τη Συντεχνία των Πιλότων “επιβεβαιώνεται από τη νομοθεσία και τους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι αυτά που δηλώνουν οι Υπουργοί Οικονομικών και Συγκοινωνιών τους τελευταίους 6 μήνες σε σχέση με την επικείμενη απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις κρατικές ενισχύσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και γίνονται σκόπιμα για να αποδυναμωθούν και να διαλυθούν οι Κυπριακές Αερογραμμές”.

“Πιστεύουμε ότι αυτοί διοχετεύουν τέτοια παραπληροφόρηση σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης τα οποία αναπαράγουν αυτά που τους λένε χωρίς να γίνεται η απαιτούμενη έρευνα για να εξακριβώνεται η πραγματικότητα,” υποστηρίζει η ΠΑΣΥΠΙ.

Μετά από περαιτέρω έρευνες, αναφέρει η ανακοίνωση, “φαίνεται ότι ο κ. Μάριος Δημητριάδης συμμετέχει ως manager στα επενδυτικά ταμεία WIOF Eastern Mediterranean Performance Fund A και Β, τα οποία δικαιούνται από την Τράπεζα Πειραιώς με έδρα το Λουξεμβούργο κάτω από την εταιρεία CASA4FUNDS SA. Τα εν λόγω ταμεία επενδύουν στις δημόσιες αγορές μετοχών της Ανατολικής Μεσογείου, με έμφαση την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αίγυπτο και την Τουρκία.”

Σύμφωνα με τη Standard & Poor's, το 2009 ο κ. Μάριος Δημητριάδης ως διαχειριστής του εν λόγω ταμείου προτιμούσε την αγορά της Τουρκίας. “Κατέχουμε σχετικά έγγραφα τα οποία επιβεβαιώνουν τα πιο πάνω” υποστηρίζει η ΠΑΣΥΠΙ, και διερωτάται πώς είναι δυνατό ο κ. Δημητριάδης να είναι Υπουργός Συγκοινωνιών και “να λαμβάνει αποφάσεις για τις Κυπριακές Αερογραμμές με το εύρος της εμπλοκής του σε εταιρείες, και ταμεία τα οποία συνδέονται με την Τράπεζα Πειραιώς”.

Η ΠΑΣΥΠΙ θεωρεί ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να παρέμβει άμεσα για να παγοποιηθούν οποιεσδήποτε αποφάσεις έχει πάρει ο Υπουργός σε σχέση με την επιλογή στρατηγικού επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές λόγω της σχέσης του με την Τράπεζα Πειραιώς και την Aegean, τη διαδικασία ανάθεσης διακρατικών συμφωνιών σε άλλους μεταφορείς με ξένα συμφέροντα και ίσως τουρκικά, τις δηλώσεις του ιδίου και του Υπουργού Οικονομικών οι οποίες υποσκάπτουν το κύρος και την αξιοπιστία των Κυπριακών Αερογραμμών οδηγώντας τους πελάτες της εταιρείας προς άλλους αερομεταφορείς και τη διαδικασία εξέτασης των οικονομικών στοιχείων της εταιρείας από την αρμόδια επιτροπή, η οποία υπάγεται στο Υπουργείο Συγκοινωνιών.

“Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διακηρύττει μηδενική ανοχή στα σκάνδαλα και στη διαφθορά. Πρέπει να αρχίσει από τον Υπουργό Συγκοινωνιών τον οποίο θεωρούμε επικίνδυνο για το κράτος και τους πολίτες του πριν να είναι αργά,” καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024