Υπόθεση Γεν. Ελεγκτή πλέον ο ΚΟΤ

Ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης, θα αναλάβει να ξεκαθαρίσει όλα τα ζητήματα που αφορούν τον ΚΟΤ και όχι μόνο αναφορικά με το 2013, με το οποίο ήδη ασχολήθηκε με έρευνές του αλλά και για το ταραχώδες 2014. Οι σχέσεις ΔΣ και γενικού διευθυντή του Οργανισμού έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, με αποτέλεσμα υπουργός Ενέργειας και συμβούλιο του ΚΟΤ να έχουν συμφωνήσει πως η διαδικασία απόδοσης ευθυνών θα είναι ορθότερο να περάσει από την Ελεγκτική Υπηρεσία, προς αποφυγή οποιωνδήποτε πολιτικών «παρενεργειών».

Με αυτά τα δεδομένα το ΔΣ του ΚΟΤ υπολογίζεται ότι εντός της εβδομάδας θα λάβει σχετική απόφαση προκειμένου να δώσει τα «κλειδιά» νέων ερευνών στον Γενικό Ελεγκτή. Η εκφρασθείσα πρόθεση για διακοπή συμβολαίου του Μάριου Χαννίδη άπτεται θεμάτων που αφορούν παρατυπίες στην εκτέλεση των καθηκόντων του, παρακοή αποφάσεων του ΔΣ, πλημμελή άσκηση των καθηκόντων του (λόγω κυρίως αδικαιολόγητης απουσίας από την εργασία του) και σειρά υποθέσεων για τις οποίες δημόσια κατηγορεί το συμβούλιο και τον Γιώργο Λακκοτρύπη είτε με ψευδή είτε με παραπλανητικά στοιχεία, όπως αναφέρουν ΔΣ και υπουργός αλλά και όπως προκύπτει μέσα από γεγονότα, επιστολές και πρακτικά.

Εξάλλου, η υπόθεση Χαννίδη που απασχολεί τουλάχιστον για τρεις μήνες τόσο τον ΚΟΤ όσο και την κοινή γνώμη έχει πάρει και πολιτική διάσταση. Πολιτικές παρεμβάσεις από διάφορες πλευρές στοχεύουν σε αποσιώπηση ζητημάτων που αφορούν τον γενικό διευθυντή του ΚΟΤ, ενώ πονοκέφαλο και μπερδέματα προκαλεί η στενή σχέση του κ. Χαννίδη τόσο με μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου όσο και με πολιτικά πρόσωπα. Τα εν λόγω άτομα στόχο έχουν την προστασία του κ. Χαννίδη, παρά τις όποιες κατηγορίες αντιμετωπίζει και μάλιστα όχι ως πολιτικά διορισμένο πρόσωπο αλλά για τις ενέργειές του ως γενικός διευθυντής ενός Οργανισμού, του οποίου ηγείται λόγω των προσόντων του και όχι λόγω του πολιτικού υπόβαθρού του.

Οι πιο πάνω συνθήκες σε συνδυασμό με τρεις έρευνες (από τον Εσωτερικό Έλεγχο του ΚΟΤ, της Ελεγκτική Υπηρεσία και το Υπουργείο Ενέργειας) για τα κακώς κείμενα στον ΚΟΤ οδηγούν πλέον σε τελικές έρευνες, επομένως και αποφάσεις που θα περάσουν από τα χέρια του Γενικού Ελεγκτή.

Σκοπός του ΔΣ του ΚΟΤ αλλά και του Γιώργου Λακκοτρύπη είναι να αναχαιτιστούν οι όποιες αντιδράσεις, οι οποίες πιθανόν να αποδώσουν το ενδεχόμενο  απομάκρυνσης Χαννίδη σε πολιτικά κίνητρα και όχι για την ουσία του ζητήματος που αφορά κακοδιαχείριση, αδιαφάνεια, μη χρηστή διοίκηση και διασπάθιση δημοσίου χρήματος. Οι εν λόγω κατηγορίες εντοπίζονται από τις τρεις προαναφερθείσες έρευνες. Απομένει πλέον να επιβεβαιωθούν ακόμη μία φορά ούτως ώστε να ληφθούν τελικές αποφάσεις στον ΚΟΤ.

Την ίδια ώρα εξετάζεται και η περίπτωση του Διευθυντή Τουρισμού του Οργανισμού, Μιχάλη Μεταξά, στον οποίο επίσης καταλήγουν πολλά ευρήματα ερευνών σχετικά με περιπτώσεις λανθασμένων, αδιαφανών και διαδικασιών εξπρές σχετικά με κονδύλια προβολής του Κύπρου στο εξωτερικό.

 

Δειτε Επισης

Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο