Στον ΚΟΤ έχασαν τον στόχο

Βαθιά ανησυχία για τις ζημιογόνες δημόσιες αντεγκλήσεις στην ηγεσία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού, εκφράζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Διευθυντών Ξενοδοχείων. «Δεν μας  αφήνει αδιάφορους  η αποπροσήλωση των καθ’ ύλην αρμοδίων οργάνων από την επιτακτική ανάγκη να παραχθεί τουριστική ανάπτυξη», αναφέρεται σχετική ανακοίνωση.

Αναμένεται σε μια ιδιαίτερα καθοριστική χρονική στιγμή, που διακυβεύεται η προοπτική της επόμενης τουριστικής περιόδου, να επιδειχθεί η απαιτούμενη σοβαρότητα για να ληφθούν πρωτοβουλίες προς αποκοπή της διαφαινόμενης μείωσης των αεροπορικών θέσεων, σημειώνει ο Σύνδεσμος.

«Αναμένεται να ενσκήψουν, επιτέλους,  με την πρέπουσα αποφασιστικότητα και στρατηγικές κινήσεις στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης μείωσης της χειμερινής ζήτησης».

Ο Σύνδεσμος τονίζει πως πρέπει να συνδράμουν, στο μέτρο της επιρροής τους, στη επίλυση προβλημάτων σε μεγάλο αριθμό τουριστικών επιχειρήσεων, όπου επαπειλούνται δραματικές συνέπειες στην εργοδότηση εκατοντάδων ατόμων.

«Η  δημόσια διελκυστίνδα δεν αφήνει ανέγγιχτη την εικόνα κανενός των εμπλεκομένων. Ούτε επιδρά υποστηρικτικά στην εικόνα του τομέα προς το κοινωνικό σύνολο, ενώ ποσώς δίδει θετικά διδάγματα προς τους υφιστάμενους υπηρεσιακούς φορείς».

Στις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες που βιώνει ο τόπος, θα ήταν  εγκληματικά επικίνδυνο αν αποσυντονιστεί η προσπάθεια για στήριξη και αναζωογόνηση της οικονομίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024