Louis: Έπιασε τόπο η νέα στρατηγική

Θετικά αποτελέσματα από τη γενική στρατηγική που υιοθετήθηκε τόσο από τη Louis Hotels όσο και από τη Louis Cruises, συμπεριλαμβανομένης της συνεχούς αναβάθμισης και ανανέωσης των ξενοδοχείων και πλοίων τους, βλέπει η Lous plc ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα πρώτου εννιαμήνου.

Ο κύκλος εργασιών του συγκροτήματος αυξήθηκε κατά την εννιαμηνία που έληξε στις 30.9.2014 κατά 11,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Αυτό ήταν αποτέλεσμα της αύξησης τόσο στη Louis Cruises κατά περίπου €13,9 εκ. (+14,4%) όσο και στη Louis Hotels κατά €6,0 εκ. (+7,8%). Το λειτουργικό κέρδος της Louis plc προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και ενοικίων (EBITDAR) για το εννιάμηνο του 2014 ανήλθε στα €63,1 εκ. σε σύγκριση με €51,2 εκ. κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο (+23,4%). Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι και οι δείκτες κερδοφορίας - EBITDAR margin – παρουσίασαν βελτίωση τόσο για τη Louis Cruises (από 23,7% σε 25,4%) όσο και για τη Louis Hotels (από 38,5% σε 44%).

Το κέρδος από εργασίες μετά τις αποσβέσεις, ενοίκια και χρεολύσεις, αλλά πριν από τους καθαρούς τόκους (€36,3 εκ.) παρουσίασε σημαντική αύξηση σε σχέση με την αντίστοιχη εννιαμηνία του 2013 (€26,2 εκ.) κατά €10,1 εκ. και αυτό παρά την άνοδο που σημείωσαν τα ενοίκια ξενοδοχείων (€0,7 εκ.) αλλά και οι αποσβέσεις (€1,1εκ.).

Τα καθαρά αποτελέσματα από εργασίες του Συγκροτήματος για την εννιαμηνία που έληξε στις 30.9.2014 (€19,5 εκ.) παρουσιάζονται βελτιωμένα κατά περίπου €10,8 εκ. σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013 (€8,7 εκ.). Το κέρδος πριν τη φορολογία (€12,7 εκ.) παρουσιάζεται επίσης σημαντικά αυξημένο κατά €5,1 εκ. (+66,5%) και αυτό παρά τη χρέωση ποσού ύψους €2,9εκ. αντιπροσωπεύει μερίδιο ζημιών σε κοινοπραξία ανάπτυξης κρουαζιέρων σε νέες αγορές και ζημιά €4,6 εκ. που σχετίζεται κυρίως με μη πραγματοποιηθείσες συναλλαγματικές ζημιές από δάνειο σε στερλίνες.

Ουσιαστική αύξηση παρουσίασε επίσης φέτος το καθαρό κέρδος που αναλογεί στους μετόχους (€15,9 εκ.) σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013 (€2,9 εκ.) κατά €13,0 εκ. Σημειώνεται όμως η σημαντική μείωση στη φορολογία μεταξύ της υπό εξέταση περιόδου και της αντίστοιχης του 2013 που οφείλεται στις σημαντικές πρόνοιες που έγιναν πέρσι για αναβαλλόμενη φορολογία στην Ελλάδα, λόγω αύξησης των φορολογικών συντελεστών από 20% σε 26%. Επιπλέον φέτος έγινε αντιστροφή περσινής πρόβλεψης για φορολογία αφορολόγητων αποθεματικών, έπειτα από έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Οικονομίας της Ελλάδας.

Προοπτικές 2014
Με βάση τα σημερινά δεδομένα και προβλέψεις τα αποτελέσματα για το 2014 αναμένεται να είναι πολύ βελτιωμένα σε σχέση με το 2013 και τυχόν πιθανή ζημιά προβλέπεται να είναι σημαντικά μειωμένη.

 

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο