Πιλότοι ΚΑ: Εφτά λόγοι παραίτησης Δημητριάδη

Σκληρή ανακοίνωση κατά του υπουργού Συγκοινωνιών, Μάριου Δημητριάδη, εξέδωσαν οι πιλότοι των ΚΑ παραθέτοντας εφτά λόγους για τους οποίους θεωρούν πως ο κ. Δημητρια΄δης πρέπει να παραιτηθεί.

Η ΠΑΣΥΠΙ παρακολουθεί με πολλή προσοχή τις δηλώσεις και ενέργειες των υπουργών Οικονομικών και Συγκοινωνιών τους τελευταίους μήνες, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Παράλληλα, οι πιλότοι των ΚΑ αναφέρουν: "Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών κατά την άποψη μας πρέπει να παραιτηθεί από τη θέση του για τους πιο κάτω λόγους:

1.    Η διαδικασία επιλογής στρατηγικού επενδυτή, την οποία ο ίδιος ξεκίνησε, χειραγωγήθηκε με απώτερο σκοπό να κλείσουν οι Κυπριακές Αερογραμμές και να παραδοθούν τα περιουσιακά στοιχεία της Εταιρείας και του κράτους σχεδόν δωρεάν στις δύο ξένες εταιρείες που επέλεξαν. Επίσης δεν υπήρχε οποιαδήποτε πρόθεση για εργοδότηση κανενός από το υφιστάμενο προσωπικό.
 
2.    Απέκλεισαν άλλους ενδιαφερόμενους επενδυτές βασιζόμενοι σε «ποιοτικά» κριτήρια και μετά αποφάσισαν να ξανακαλέσουν ορισμένους. Αυτό επιβεβαιώνεται από την τοποθέτηση του Υπουργού ενώπιον των Επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου της Βουλής καθώς επίσης και τη αυριανή συνάντηση ενός από τους επενδυτές που αποκλείστηκε και της KPMG.  

3.    Δεν απάντησε γραπτώς στις παρατηρήσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού όπως καταγράφονται στην επιστολή προς την Κυπριακή κυβέρνηση από τον Φεβρουάριο του 2014. Κατά την άποψη μας αυτό έγινε σκόπιμα έτσι ώστε να αυξάνονται οι πιθανότητες αρνητικής απάντησης στο αίτημα της Κύπρου για έγκριση των κρατικών ενισχύσεων.  

4.    Δεν έλαβε καθόλου υπόψη τον πρώην σύμβουλο του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις αερομεταφορές και συμπεριφέρθηκε αλαζονικά όταν συναντήθηκε μαζί του. Ούτε καν τον ενδιέφερε να ακούσει με πιο τρόπο θα διασωθούν οι Κυπριακές Αερογραμμές και να μην βγουν οι 560 εργαζόμενοι στο δρόμο.

5.    Άφησε την πλειοψηφία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου στο σκοτάδι τόσο σε σχέση με την επιλογή των δύο επενδυτών όσο και σε σχέση με το νέο «σχέδιο». Σύμφωνα με πληροφορίες που κατέχουμε, μόνο ο Πρόεδρος και τα δύο μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Μαρίνος Καλλής και Αντρέας Παπαδόπουλος είχαν υπόψη το σχέδιο. Επίσης πληροφορούμαστε αυτοί οι τρείς κατέχουν θέσεις σε άλλους οργανισμούς που δεν συμβιβάζονται με τη θέση τους στις Κυπριακές Αερογραμμές.

6.    Δεν έχει προβεί στις δέουσες ενέργειες όπως έχουν προβεί οι υπουργοί αριθμού χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίοι υποστήριξαν τους εθνικούς τους αερομεταφορείς στις Βρυξέλλες και εγκρίθηκαν οι κρατικές ενισχύσεις που εδόθησαν από τα αντίστοιχα κράτη.  

7.    Η ΠΑΣΥΠΙ δηλώνει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να χρηματοδοτεί τις ΚΑ. Οι ΚΑ δεν πήραν καθόλου χρηματοδότηση από το κράτος από τον Ιούλιο του 2013 και ούτε ζητούν να πάρουν".

Καταληκτικά οι πιλότοι των ΚΑ τονίζουν: "Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες που περνά ο τόπος μας χρειάζονται άνθρωποι σε θέσεις κλειδιά με ψηλό αίσθημα ευθύνης για τη διατήρηση της εθνικής ταυτότητας. Η συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβλέπει τον πλήρη σεβασμό προς την εθνική ταυτότητα του κάθε κράτους μέλους".

 

Δειτε Επισης

Γ. Παπαναστασίου στο InBusinessNews: Σαφής η θέση μας για Great Sea Interconnector-«Όσο πιο σύντομα...»
Σοβαροί κίνδυνοι για οικονομία αν κλιμακωθεί η ένταση-Οι ανησυχίες και τι φοβίζει τον επιχειρηματικό κόσμο
FDI screening: Διαφωνίες και δυστοκία συναίνεσης για το πλαίσιο ελέγχου άμεσων ξένων επενδύσεων
Στο City of Dreams Mediterranean ο μεγαλύτερος πολυτελής γάμος που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition
Συναγερμός και για την οικονομία... Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη ο Κεραυνός-Καθησυχαστικές οι διαπιστώσεις
Μειώθηκαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο-Υποχώρηση στον όγκο και στην αξία των μεταβιβάσεων
Συστάσεις EASA στις αεροπορικές εταιρείες-Nα είναι προσεκτικές στον εναέριο χώρο του Ιράν και του Ισραήλ
Νέος μέτοχος σε Mall of Cyprus και Mall of Engomi η Pareto-Μειώνεται το ποσοστό συμμετοχής της Atterbury Europe
Στο Λονδίνο για προώθηση της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού ο Χριστοδουλίδης