Προβλήματα τουρισμού στην ελεύθερη Αμμόχωστο

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, όπως ο κραχτισμός και η ηχορύπανση, συζήτησε η Συμβουλευτική Επιτροπή του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού στο Δημοτικό Μέγαρο Αγίας Νάπας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΚΟΤ, εκπρόσωποι της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, οι Δήμαρχοι Αγίας Νάπας, Παραλιμνίου και Δερύνειας, ξενοδόχοι και διάφοροι φορείς της περιοχής.

Oπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΤ Αγγελος Λοϊζου, «η συνάντηση ήταν η δεύτερη παρόμοιας φύσης που πραγματοποιείται από τη Συμβουλευτική Επιτροπή του ΚΟΤ, αφού η πρώτη έγινε στην Πάφο. Στόχος των συναντήσεων αυτών, που θα γίνουν σε όλες τις επαρχίες της ελεύθερης Κύπρου, είναι η συζήτηση σοβαρών θεμάτων και προβλημάτων που άπτονται της ανάπτυξης του τουρισμού και της προβολής της Κύπρου στο εξωτερικό». 

Χαρακτήρισε τη σημερινή συνάντηση στην Αγία Νάπα εξαιρετική και πρόσθεσε πως «στόχος της ήταν να πληροφορήσουμε ως ΚΟΤ για τις ενέργειες, τα προγράμματα και τη στρατηγική που έχουμε και να πάρουμε πληροφόρηση από τους εταίρους μας και κυρίως τις δημοτικές αρχές στο γίγνεσθαι στη περιοχή, να ακούσουμε τυχόν προβλήματα τα οποία υπάρχουν και να αναφέρουμε προβλήματα που έχουμε πληροφορηθεί, τα οποία χρειάζονται επίλυσης προκειμένου να καλυτερεύσει το τουριστικό μας προϊόν».

Το πιο βασικό απ’ όλα, συνέχισε ο κ. Λοϊζου είναι «να καταλήξουμε σε σχέδια δράσης και αποφάσεις για το τι μέλλει γενέσθαι, δηλαδή δεν θα μείνει απλώς μια συνάντηση στα χαρτιά. Για τα προβλήματα που υπάρχουν έχουν ληφθεί αποφάσεις, θα ετοιμαστούν σημειώματα και μνημόνια, τα οποία θα προωθηθούν στις κατάλληλες Αρχές για επίλυση τους».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος, ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι «μεταξύ των προβλημάτων που συζητήθηκαν ήταν αυτά του κραχτισμού, της ηχορύπανσης, της αστυνόμευσης και οδικής συμπεριφοράς, της μη πληρωμής εξωδίκων από τους τουρίστες, προβλήματα που προκύπτουν από τη χρήση των τετράτροχων μοτοσυκλετών, πολεοδομικής αναρχίας και συγκοινωνίες».

Πρόσθεσε πως «αντηλλάγησαν απόψεις και εισηγήσεις για την εξεύρεση τρόπων αντιμετώπισης και λύσης των προβλημάτων αυτών”. Η Συμβουλευτική Επιτροπή του ΚΟΤ θα συνεχίσει, όπως ανέφερε τη συζήτηση, ώστε να υπάρξει τελική κατάληξη για λύση των προβλημάτων και ακολούθως θα γίνει προώθηση των θέσεων αυτών στα αρμόδια όργανα, όπως τη κυβέρνηση και τη Βουλή, για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές και ρυθμίσεις.

Κύριος στόχος μας, συνέχισε ο κ. Καρούσος, είναι «το συντομότερο δυνατόν να επιλυθούν όλα αυτά τα προβλήματα. Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε επίσης ότι παρά το γεγονός ότι η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου διαθέτει το 40% των κλινών, εντούτοις λαμβάνει περίπου το 50% των διανυκτερεύσεων ολόκληρης της ελεύθερης Κύπρου».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ανέφερε ακόμα ότι «τα 15 – 17 ξενοδοχεία 4 και 5 αστέρων της περιοχής που παραμένουν ανοικτά μέχρι και σήμερα έχουν 100% πληρότητα κάτι που είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικό. Οι πληρότητες αυτές είναι το αποτέλεσμα των προσπαθειών που έγιναν από την κυβέρνηση, τους Δήμους και τους ίδιους τους ξενοδόχους, κάτι που αποδεικνύει ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες μας για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τους χειμερινούς μήνες».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Στρατηγική μεγέθυνσης της θέσης της Alpha Bank στην Κύπρο-Ξανά στο νησί το Δ.Σ. του ομίλου
Κοντά σε απόκτηση των εργασιών της CNP η Ελληνική Τράπεζα-Κλειδώνει το deal
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy