Στημένη η διαδικασία των προσφορών των ΚΑ, λένε οι εργαζόμενοι

Η ομόφωνη θέση όλων των Συντεχνιών για τη διαδικασία την οποία ακολουθεί η κυβέρνηση για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων και των δικαιωμάτων, τα οποία κατέχουν οι Κυπριακές Αερογραμμές για την εκτέλεση πτήσεων προς τρίτες χώρες, εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης τέθηκε κατά τη διάρκεια των δύο συναντήσεων των εκπροσώπων όλων των Συντεχνιών των Κυπριακών Αερογραμμών με εκπροσώπους του ΔΗΣΥ και της ΕΔΕΚ.

Σε ανακοίνωσή τους, οι συντεχνίες ΣΥΝΥΚΑ ΣΕΚ, ΣΥΔΙΚΕΚ ΠΕΟ, ΠΑΣΥΠΙ, ΣΥΠΠΚΑ και ΑΣΥΣΕΚΑ αναφέρουν ότι τον ΔΗΣΥ εκπροσώπησαν στη συνάντηση ο βουλευτής Νίκος Τορναρίτης, ο Εκπρόσωπος Τύπου και βουλευτής Πρόδρομος Προδρόμου και ο σύμβουλος του Προέδρου του ΔΗΣΥ Χαράλαμπος Σταυρίδης, ενώ την ΕΔΕΚ εκπροσώπησε ο βουλευτής Νίκος Νικολαΐδης.

Κατά τη διάρκεια των δύο συναντήσεων τονίστηκε ότι η διαδικασία που ακολουθείται είναι “στημένη” και “λανθασμένη” και πρέπει να τερματιστεί, διότι δεν εξυπηρετεί ούτε τα συμφέροντα της Εταιρείας, ούτε των εργαζομένων, αλλά ούτε και της Κύπρου, ως κράτος.

“Τυχόν υλοποίηση του στόχου της κυβέρνησης για την ανάθεση του ρόλου του εθνικού αερομεταφορέα σε μία ή και στις δύο εταιρείες Ryan Air και Aegean θα σημαίνει οικονομική ζημιά εκατοντάδων εκατομμυρίων, την οποία θα κληθούν να πληρώσουν οι Κύπριοι φορολογούμενοι”, γράφει η ανακοίνωση.

Οι εκπρόσωποι των Συντεχνιών έθεσαν τη θέση τους ότι πρέπει άμεσα να γίνουν οι προσπάθειες για να αποκατασταθεί η βιωσιμότητα της Εταιρείας, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια των κανονισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για να εγκριθούν οι κρατικές ενισχύσεις, όπως συνέβηκε με αρκετές αεροπορικές εταιρείες της Ευρώπης.

Επίσης, ανέφεραν ότι μόνο με αυτό τον τρόπο θα είναι δυνατό να εξευρεθεί ένας σοβαρός στρατηγικός επενδυτής.

Ο κ. Νικολαΐδης ξεκαθάρισε ότι η θέση του κόμματος του ήταν και παραμένει ότι η Κύπρος χρειάζεται τον εθνικό αερομεταφορέα ειδικά τώρα αυτή την εποχή λόγω των προκλήσεων της Τουρκίας και ότι η διαδικασία που ακολούθησε η κυβέρνηση για την πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών θα αφήσει την Κύπρο χωρίς εθνικό αερομεταφορέα.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι του ΔΗΣΥ είπαν ότι θα μελετήσουν τα έγγραφα, τα οποία κατέθεσαν οι Συντεχνίες, καθώς επίσης και αυτά που άκουσαν και θα ξεκαθαρίσουν τη θέση του κόμματός τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων
Επιτροπή Τουρισμού: Διαπιστώνει μη τήρηση δεσμεύσεων και αδράνεια για Περνέρα
Κώστας Κουμής: Σε ανοδική πορεία ο αγροτουρισμός στην Κύπρο
Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Σαλπάρει ξανά το M/V Daleela για Πειραιά-Μόνο από τη Λεμεσό τα δρομολόγια τη φετινή χρονιά
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας