Λάρνακα-Κολωνία με Germanwings

Η Hermes Airports καλωσορίζει την έναρξη δρομολογίων της Germanwings στην Κύπρο. Η γερμανική αεροπορική εταιρεία η οποία και αποτελεί θυγατρική εταιρεία της Lufthansa, θα συνδέει πλέον τη Λάρνακα με την Κολωνία. Το δρομολόγιο εγκαινιάζεται την 1η Νοεμβρίου και θα εκτελείται μια φορά εβδομαδιαίως, κάθε Σάββατο.

Η έναρξη πτήσεων της Germanwings στην Κύπρο, αναφέρει η ανακοίνωση, αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στην προσπάθεια αναζωογόνησης της τουριστικής κίνησης από τη Γερμανία ενώ θεωρείται προπομπός θετικών εξελίξεων εάν και εφόσον αξιοποιηθεί σωστά, από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της τουριστικής βιομηχανίας της Κύπρου.

Τα δρομολόγια της Germanwings παραχωρούν επίσης τη δυνατότητα στο επιβατικό κοινό να επωφεληθεί από το πλούσιο δίκτυο αεροπορικών συνδέσεων προς πολλούς Ευρωπαϊκούς και άλλους προορισμούς, που προσφέρει ο γερμανικός αεροπορικός όμιλος της Lufthansa Group o οποίος εκτός της Lufthansa περιλαμβάνει επίσης τη SWISS, την Austria Airlines και τη Brussels Airlines.    

Σε δηλώσεις του, ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Hermes, κ. Wes Porter, χαιρέτησε την έναρξη πτήσεων της Germanwings στην Κύπρο και σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί το επιστέγασμα συντονισμένων ενεργειών και προσπαθειών που κατέβαλε η Hermes, σε συνεργασία πάντα με τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς της τουριστικής βιομηχανίας.

Η επέκταση της αεροπορικής σύνδεσης της Κύπρου με τη Γερμανία, τόνισε, δημιουργεί τις βάσεις αλλά και τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να υπάρξει μεθοδευμένη αλλά και αποτελεσματική προσπάθεια για σημαντική ανάκαμψη της γερμανικής αγοράς. Από πλευράς της Hermes, κατέληξε ο κ. Porter, επιθυμώ να διαβεβαιώσω για τη σταθερή και αδιάλειπτη προσήλωση μας στην κοινή προσπάθεια ενίσχυσης της τουριστικής βιομηχανίας του τόπου.

Ο Heinz Joachim Schöttes, Αντιπρόεδρος της Germanwings, υπεύθυνος εταιρικής επικοινωνίας, δήλωσε ότι «Με μεγάλο ενθουσιασμό εγκαινιάζουμε τώρα τη νέα εβδομαδιαία πτήση από την Κολωνία/Βόννη προς τη Λάρνακα. Η Κύπρος, λόγω της γεωγραφικής της θέσης αλλά και του ζεστού της κλίματος, αποτελεί έναν σημαντικό προορισμό διακοπών και επαγγελματικών ταξιδιών, ολόχρονα. Είμαστε πεπεισμένοι ότι θα συμβάλλουμε στην τουριστική ανάπτυξη αυτού του νησιού της Μεσογείου, που αποτελεί αγαπημένο προορισμό τόσο των Γερμανών όσο και όλων των Ευρωπαίων ταξιδιωτών.»

 

Δειτε Επισης

Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι
Με άνοδο της τάξης του 5,4% οι αφίξεις το πρώτο τρίμηνο-«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ακόμη μια καλή επίδοση»
Εκστρατεία ΕΤΑΠ Πάφου για προσέλκυση επισκεπτών κατά την πασχαλινή περίοδο
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού