Καρούσος: Υψηλές πληρότητες στην Αγία Νάπα

Την εκτίμηση ότι η πληρότητα των ξενοδοχείων της Αγίας Νάπας και γενικότερα της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα για μήνα Οκτώβριο, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος προσθέτοντας ότι όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες της περιοχής εργάζονται για επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο κ. Καρούσος  «παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στα μέσα Οκτωβρίου, εντούτοις τα ξενοδοχεία βρίσκονται σε αρκετά υψηλά επίπεδα πληρότητας. Τα μικρά διαμερίσματα έχουν ήδη κλείσει γύρω στα τέλη Σεπτεμβρίου ωστόσο τα ξενοδοχεία διατηρούν τις πληρότητες τους και μέχρι σήμερα, με βάση τους δικούς μας υπολογισμούς, η Αγία Νάπα βρίσκεται σε ελαφρώς καλύτερα αποτελέσματα από πέρσι σε σχέση με τους τουρίστες».

Πρόσθεσε πως μετά το τέλος της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου «όλοι οι αρμόδιοι παράγοντες της περιοχής έχουμε αρχίσει τις προετοιμασίες για την χειμερινή περίοδο, αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο. Αρκετές εκδηλώσεις που έχουμε προγραμματίσει όπως τον αγώνα Τριάθλου που θα γίνει στις 2 Νοεμβρίου, τον Αγώνα Δρόμου και το Street Art Festival, που θα είναι διεθνές».

Εξήγησε ότι στο συγκεκριμένο φεστιβάλ «διεθνείς καλλιτέχνες της τρισδιάστατης τέχνης και του γκράφιτι, θα έρθουν στην Αγία Νάπα όπου θα παραμείνουν για δέκα περίπου μέρες, από την 1η μέχρι τις 10 Νοεμβρίου. Τις συγκεκριμένες ημέρες οι καλλιτέχνες θα ζωγραφίσουν, σε διάφορα εγκαταλελειμμένα κτίρια και μεγάλους τοίχους στο κέντρο του Δήμου, τις δικές τους μοναδικές δημιουργίες, με στόχο τόσο την ομορφιά της περιοχής όσο και την προσέλκυση τουριστών που  ενδιαφέρονται γι’αυτό το είδος της τέχνης».

Ερωτηθείς για τυχόν συμφωνίες για άφιξη νέων αεροπορικών εταιρειών ειδικά από τη Ρωσία, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας απάντησε πως «υπήρχαν αρκετές συμφωνίες στα σκαριά. Ωστόσο λόγω της κρίσης που υπάρχει στη Ρωσία έχουν παγοποιηθεί αυτές οι συμφωνίες αλλά υπάρχουν θετικότατα μηνύματα για τον αθλητικό τουρισμό».

Εξήγησε πως απ’ ότι φαίνεται οι αθλητικές ομάδες από το εξωτερικό «θα συνεχίσουν να προτιμούν την περιοχή μας για τις προπονήσεις τους. Επίσης έχουμε επισκέψεις από διάφορους αθλητικούς παράγοντες οι οποίοι επιθυμούν τη διοργάνωση μεγάλων ποδοσφαιρικών φεστιβάλ  λόγω ακριβώς του μεγάλου αριθμού των ποδοσφαιρικών γηπέδων που έχουμε στην Αγία Νάπα. Αυτός είναι ακόμα ένας τρόπος επέκτασης της τουριστικής περιόδου στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου» είπε.

Αναφερόμενος στο Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου Αγίας Νάπας στο οποίο λαμβάνουν μέρος γύρω στις 250 ποδοσφαιρικές ομάδες, ο κ. Καρούσος είπε πως «το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί τον Απρίλιο του 2015 ωστόσο θα είναι μεγάλη τιμή για την περιοχή να φιλοξενήσουμε ακόμα ένα Φεστιβάλ Ποδοσφαίρου. Ένα τέτοιο μεγάλο γεγονός αναμένεται να προσελκύσει περίπου 15000 άτομα τα οποία με την φιλοξενία τους σε ξενοδοχεία θα δοθεί τονωτική ένεση στον τουρισμό της περιοχής».

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας αναφέρθηκε και στην λειτουργία μιας νέας ξενοδοχειακής μονάδας στη περιοχή, τα εγκαίνια της οποίας τελέστηκαν την περασμένη εβδομάδα από τον Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

«Είμαστε ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι μεσούσης της οικονομικής κρίσης, πραγματοποιούνται επενδύσεις στην περιοχή. Το ξενοδοχείο που ανακαινίστηκε πέρσι, λίγο μετά το κούρεμα που υπέστησαν οι κύπριοι και ξένοι καταθέτες και βρίσκεται στην καρδιά της τουριστικής περιοχής της Αγίας Νάπας» είπε.

Χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη επένδυση «πολύ σημαντική ιδιαίτερα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Είμαστε ευχαριστημένοι γιατί έχει αναβαθμιστεί και εμπλουτιστεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας με την απόκτηση ακόμα ενός ξενοδοχείου τεσσάρων αστέρων το οποίο φιλοξενεί αποκλειστικά τουρίστες από τη Ρωσία» κατέληξε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας.

 

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες