Ώθηση στον τουρισμό επιδιώκει να δώσει η Λάρνακα

Την εφαρμογή σχεδίου κινήτρων προς αεροπορικές εταιρείες, με στόχο την ενίσχυση των ουσιαστικών προσπαθειών που ήδη καταβάλλει η Hermes Airports και ο ΚΟΤ για αύξηση των αφίξεων στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αποφάσισαν η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας και ο Δήμος Λάρνακας.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «το σχέδιο αφορά την παραχώρηση διαφημιστικού χώρου σε εξωτερικά σημεία εντός του Δήμου Λάρνακας, για τις αεροπορικές εταιρείες που προσθέτουν νέα δρομολόγια, αυξάνουν τις πτήσεις τους προς το αεροδρόμιο Λάρνακας ή παραχωρούν χώρο προβολής της Λάρνακας, ως τουριστικού προορισμού, στο εξωτερικό».

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης και ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης «δήλωσαν ότι η ενέργεια εντάσσεται στις προσπάθειες προώθησης της Λάρνακας αλλά και της ενίσχυσης της συνεργασίας της με αεροπορικές εταιρείες».

Ανέφεραν ακόμα ότι «σε συνάρτηση με τις ουσιαστικές ενέργειες της Hermes και του ΚΟΤ, η εφαρμογή αυτού του σχεδίου από μέρους μας στέλνει αφ’ ενός το μήνυμα ότι οι τοπικοί φορείς επιθυμούν συλλογικά να στηρίξουν τις προσπάθειες των αερογραμμών και αφετέρου να δώσουμε ένα αντάλλαγμα προς τις εταιρείες για την απόφασή τους να ενισχύσουν τα δρομολόγια προς την επαρχία μας».  

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «για τη χειμερινή περίοδο 2014/15, νέες πτήσεις προς το αεροδρόμιο Λάρνακας θα πραγματοποιούν οι ακόλουθες αεροπορικές εταιρείες: η Fly Niki από Βιέννη, η German Wings από Κολωνία, η Wizz Air από Βίλνιους, Βελιγράδι και Κίεβο, η Qatar Airways από Ντόχα, η S7 Airlines και η Transaero από Μόσχα, η EasyJet από Βασιλεία, η Edelweiss Air από Ζυρίχη και η Norwegian Air από Gatwick Λονδίνου».

Εξάλλου «αύξηση στη συχνότητα των χειμερινών δρομολογίων τους προς το αεροδρόμιο Λάρνακας σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά θα έχουν, επίσης, η El Al από Τελ Αβίβ, η Emirates από Ντουμπάι, η Etihad από Άμπου Ντάμπι και η Aeroflot από Αγία Πετρούπολη».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων