Το μαχαίρι στο κόκαλο μπαίνει στον ΚΟΤ

Συθέμελα τράνταξε τον ΚΟΤ η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για σειρά ζητημάτων που αφορούν τον Οργανισμό, ενώ ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης ανέλαβε δράση ζητώντας αλλαγές, έρευνες και διαφάνεια σε όλα τα επίπεδα.

Ήδη άρχισαν διοικητικές έρευνες εντός του Οργανισμού, τις οποίες ζήτησε ο υπουργός Ενέργειας με το ΔΣ του ΚΟΤ να συμφωνεί και να ορίζει τον ΓΔ, Μάριο Χαννίδη ως το άτομο που θα έχει το γενικό πρόσταγμα για υλοποίησή τους.

Στη συνέχεια και αφού προκύψει ανάγκη το Υπουργείο θα ορίσει ερευνώντα λειτουργό προκείμενου να πραγματοποιήσει πειθαρχικές έρευνες, με σκοπό να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου θα εντοπιστούν.

Οι έρευνες υπολογίζεται -σε πρώτη φάση- να ολοκληρωθούν εντός Οκτωβρίου με τις πειθαρχικές να τοποθετούνται χρονικά αρχές Νοεμβρίου. Δεν αποκλείεται οι έρευνες να καταλήξουν ακόμη και σε υψηλόβαθμα στελέχη του Οργανισμού.

Παράλληλα, το ΔΣ του Οργανισμού ετοίμασε προσχέδιο απαντήσεων για την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή απαντώντας σε σειρά ερωτημάτων που εγείρονται από την Ελεγκτική Υπηρεσία αλλά και ζητώντας σε πολλά σημεία ερευνώντα λειτουργό από το αρμόδιο Υπουργείο.

Την ίδια στιγμή αποτελούν γεγονός οι αλλαγές των βασικών διευθυντών του ΚΟΤ, με τις μετακινήσεις ατόμων σε άλλες θέσεις αφήνοντας πόστα που κατείχαν για πολλά χρόνια. Οι κινήσεις είναι και ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για εξυγίανση του Οργανισμού.

Παράλληλα, το ΔΣ προσανατολίζεται σε μη αξιοποίηση των αδιάθετων πιστώσεων για προβολή, πρακτική που για χρόνια ακολουθούσε ο ΚΟΤ. Και για το συγκεκριμένο θέμα ο Γενικός Ελεγκτής εντόπισε αδιαφανείς διαδικασίες και μη τήρηση τακτικών χρηστής διοίκησης στον Οργανισμό. Με αυτό το δεδομένο ως βάση το ΔΣ πολύ πιθανόν να αποφύγει κατά τους τελευταίους μήνες του 2014 να προχωρήσει σε προσφορές για προβολή μέσω κονδυλίων που έχουν παραμείνει αδιάθετα. Υπολογίζεται ότι το εν λόγω ποσό ξεπερνά τα 10 εκ. ευρώ.

 

Δειτε Επισης

Emirates: Βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα