Aphrodite Hills: “Μάχη” μεταξύ δύο funds

Με δύο ξένα funds που επέδειξαν εδώ και καιρό ενδιαφέρον για να αγοράσουν το Aphrodite Hills θα διαβουλευθεί το επόμενο διάστημα η Τράπεζα Κύπρου και οι ιδιοκτήτες του συγκροτήματος ώστε να καταλήξουν σε τελική συμφωνία.

Ως γνωστό, από στοιχεία που διέρρευσαν στο παρελθόν, η καλύτερη προσφορά που υποβλήθηκε ανερχόταν σε καθαρή πράξη 35εκ. ευρώ.

Οι διαρροές στον Τύπο περί προσφοράς 105 εκατομμυρίων από την Marathon Asset Management, είχαν ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει η διαδικασία μερικές βδομάδες, ωστόσο, στη τελευταία συνεδρία του ΔΣ φαίνεται να άναψε εκ νέου το πράσινο φως για να προχωρήσουν οι διεργασίες πώλησης του συγκροτήματος το οποίο ανήκει κατά 75% στην εταιρία RREEF, μέλος της Deutsche Bank και κατά 25% στον Όμιλο Λανίτη.

Η Υπηρεσία της Επιτροπής Προστασίας του Ανταγωνισμού ανακοίνωσε την περασμένη βδομάδα ότι η εταιρεία Iperi Properties Ltd, θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου,  προέβη σε συμφωνία για την εξαγορά μετοχικού κεφαλαίου των εταιρειών Aphrodite Holdings Ltd και Aphrodite Hills (Lakkos tou Frangou) Ltd.

Η Iperi Properties «είναι θυγατρική της Τράπεζας Κύπρου Δημόσια Εταιρεία Λτδ και δεν ασκεί επί του παρόντος οποιεσδήποτε δραστηριότητες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Η Aphrodite Holdings Ltd είναι εταιρεία δεόντως εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Μάλτας. Η εν λόγω εταιρεία διαθέτει θυγατρικές εταιρείες οι οποίες δραστηριοποιούνται στους ακόλουθους τομείς: ανάπτυξη έκτασης γης στο τουριστικό θέρετρο Aphrodite Hills Resort, ανάπτυξη και πώληση ακινήτων συμπεριλαμβανομένων οικοπέδων, επαύλεων, διαμερισμάτων και μονοκατοικιών, λειτουργία γηπέδου γκολφ και λέσχης, λειτουργία ξενοδοχείου πέντε αστέρων, λειτουργία ακαδημίας τένις και σπα υγείας, παροχή υπηρεσιών καθαρισμού λυμάτων και ασφάλειας για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στο Aphrodite Hills Resort, παροχή άλλων υπηρεσιών στους ιδιοκτήτες ακινήτων συμπεριλαμβανομένης της συντήρησης ακινήτων, διαχείρισης κατά τη διάρκεια των περιόδων που ο ιδιοκτήτης απουσιάζει, και τη διευκόλυνση της υπενοικίασης και μεταπώλησης ακινήτων και τέλος λειτουργία άλλων σωρών ψυχαγωγίας.

Η Aphrodite Hills (Lakkos tou Frangou) Ltd είναι εταιρεία εγγεγραμμένη σύμφωνα με τους νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας. Οι κύριες δραστηριότητες της εν λόγω εταιρείας είναι η ανάπτυξη γκολφ και άλλων συναφών εγκαταστάσεων και η ανάπτυξη ακινήτων, συμπεριλαμβανομένου του διαχωρισμού γης σε οικόπεδα.
Σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις εξελίξεις στο θέμα, η Iperi θα λειτουργήσει ως εταιρεία όχημα για ολοκλήρωση της πώλησης αφού ο έλεγχος της υπόκειται στο τμήμα που διοικεί ο Euan Hamilton υπεύθυνος της μονάδας προβληματικών δανείων της τράπεζας.
Ως γνωστό, από την επόμενη τουριστική περίοδο, το resort θα λειτουργεί υπό την σφραγίδα της TUI ως Sensatori Aphrodite Hills Resort Hotel.

 

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food