Τι πρέπει να γίνει για τον χειμερινό τουρισμό

Η αναγκαιότητα λήψης μέτρων προς επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου συζητήθηκε  στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής.
 
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Λευτέρης Χριστοφόρου είπε ότι ο τουρισμός αποτελεί την ναυαρχίδα της κυπριακής οικονομίας και πρέπει να ενισχυθεί. Χαρακτήρισε αποτυχία το γεγονός ότι η  Κύπρος δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα δεδομένα του 2001 και παρέμεινε όπως είπε καθηλωμένη στα 2 εκατ. 300 χιλιάδες τουρίστες, ενώ την ίδια ώρα, γειτονικά νησιά έχουν περισσότερους τουρίστες χωρίς να διαθέτουν ούτε την ιστορία ούτε την υποδομή της Κύπρου.

Επίσης, είπε ότι είναι αδιανόητο να υπάρχουν στο νησί επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην τουριστική βιομηχανία που να αξιοποιούνται μόνο κατά τη θερινή περίοδο. “Εφτασε η ώρα να επιμηκύνουμε την τουριστική περίοδο” είπε ο κ. Χριστοφόρου, προσθέτοντας ότι για κάθε μέρα που επιμηκύνεται η τουριστική περίοδος  η Κύπρος κερδίζει εκατομμύρια.

“Αναμένουμε να υπάρξει σωστός στρατηγικός σχεδιασμός, εκσυγχρονισμός στον ΚΟΤ και στις άλλες υπηρεσίες και να δοθεί πραγματική ώθηση” είπε.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα είπε ότι στόχος όλων θα  πρέπει να είναι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, προσθέτοντας ότι υπάρχει ανάγκη πχ για προώθηση εναλλακτικών μορφών τουρισμού, αύξηση των διαθέσιμων αεροπορικών θέσεων, ευκολότερη θεώρηση διαβατηρίων, επέκταση και σε άλλες τουριστικές αγορές, αναδιοργάνωση και ενίσχυση του ΚΟΤ αλλά και να κτυπηθεί η αισχροκέρδεια και η εργοδότηση Κυπρίων.

Τα τέλη στα αεροδρόμια, είπε, είναι πολύ ψηλά στην Κύπρο (κατά τουρίστα 24 ευρώ) ενώ πχ στο Παρίσι είναι 17 ευρώ, στο Βερολίνο 11 και στην Ρόδο έξι.

Ο βουλευτής του ΚΣ ΕΔΕΚ Βαρνάβα είπε ότι είναι αδιανόητο το τουριστικό ρεύμα στην Τουρκία να αυξάνεται κατά 250% στην Ελλάδα κατά 100% και στην Κύπρο να παραμένει στα ίδια με τα περσινά επίπεδα.

Ο ΚΟΤ, είπε, πρέπει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για νέους προορισμούς, πρέπει να δοθεί βαρύτητα στον θεματικό τουρισμό, στην ποιότητα των υπηρεσιών και στην πρόσληψη Κυπρίων αντί ξένων, στην μείωση των φορολογιών, είναι αδιανόητο να είμαστε μια από τις ακριβότερες χώρες στην Ευρώπη όσον αφορά τα τέλη αεροδρομίων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων