ΚΑ: "Η τιμή είναι μόνο μία παράμετρος"

Τη θέση ότι αυτό που θα πρέπει να προσμετρηθεί στο θέμα της εξεύρεσης επενδυτή για τις Κυπριακές Αερογραμμές δεν είναι μόνο η τιμή αλλά η ανάπτυξη γενικότερα της εταιρείας, εξέφρασε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Μάριος Δημητριάδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι σίγουρα δεν αναμένεται από την πώληση του κρατικού αερομεταφορέα να λυθεί το δημοσιονομικό πρόβλημα της Κύπρου.

Ο  κ. Δημητριάδης απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το θέμα στο περιθώριο της 60ης Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA).

Ερωτηθείς για τις Κυπριακές Αερογραμμές ο Υπουργός Συγκοινωνιών ανέφερε ότι

«υπάρχει μια διαδικασία σε εξέλιξη». Όπως είπαμε και άλλη φορά, συνέχισε, «τουλάχιστον όσον αφορά τον βραχυπρόθεσμο ορίζοντα, δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα οι Κυπριακές Αερογραμμές». Σίγουρα, είπε, «περιμένουμε να δούμε και τι θα γίνει και με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε ότι «δεν είναι καθαρό πότε αναμένεται η απάντηση».  Υπενθύμισε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή βρίσκεται σε διαδικασία αλλαγής της. «Θα περιμένουμε να μπει ο καινούριος Επίτροπος και θα δούμε πως θα προχωρήσει αυτή η διαδικασία», ανέφερε. Σίγουρα όμως, σημείωσε, «παράλληλα συνεχίζουν οι προσπάθειες, η διαδικασία που έχει ξεκινήσει για να βρεθεί κάποιος στρατηγικός επενδυτής».

«Θα μπούμε στο τελευταίο στάδιο, ελπίζουμε να βρεθεί μια πρόταση η οποία θα είναι προς το συμφέρον όχι μόνο των Κυπριακών Αερογραμμών, αλλά ολόκληρης της Κύπρου», ανέφερε.

Κληθείς να πει αν θεωρεί ότι επενδυτές αναμένουν και την απόφαση των Βρυξελλών γιατί θα επηρεάσει την τιμή αγοράς που θα προτείνουν ο κ. Δημητριάδης εξέφρασε τη θέση ότι «μέσα στους παράγοντες που θα πρέπει να λάβουμε υπόψη δεν είναι μόνο το θέμα της τιμής, αλλά και το θέμα της ανάπτυξης γενικότερα της εταιρείας».

Δηλαδή, εξήγησε, «μπορεί κάποιος να σου προσφέρει περισσότερα χρήματα, αλλά να θεωρείς εσύ ότι η πρότασή του οδηγεί σε μικρότερη ανάπτυξη, παρά μια άλλη εταιρεία η οποία θα σου προσφέρει λιγότερα χρήματα αλλά θα έχει περισσότερες προοπτικές».

«Σίγουρα δεν αναμένουμε ότι θα λύσουμε το δημοσιονομικό μας πρόβλημα με τα χρήματα που θα πάρουμε για τις Κυπριακές Αερογραμμές», είπε.

Εξάλλου, σε ερώτηση αν προβληματίζει το Υπουργείο το κλείσιμο άλλης ρωσικής τουριστικής εταιρείας, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι «εμείς σαν Υπουργείο Συγκοινωνιών και Έργων έχουμε να κάνουμε με τα αεροδρόμια φυσικά, όσον αφορά τον τουρισμό και τις εταιρείες ασχολείται το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού».

Όσον αφορά γενικότερα τις αφίξεις στην Κύπρο διαβεβαίωσε ότι είναι συνεχής η προσπάθεια του Υπουργείου για προσέλκυση νέων εταιρειών που θα φέρνουν επιβάτες στην Κύπρο.  Γι αυτό εξάλλου, είπε, «έχουμε υιοθετήσει και την πολιτική των ανοικτών αιθέρων ώστε να μην υπάρχουν εμπόδια στο να έρχονται καινούριες εταιρείες στο νησί».

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες