Βίντεο: Οι top 5 δημοφιλείς προορισμοί από Κύπρο

Στην Ελλάδα επιμένουν να κάνουν τις διακοπές τους οι κάτοικοι Κύπρου, όπως φαίνεται από τα στοιχεία και Ιουλίου που αφορούν στα ταξίδια από την Κύπρο στο εξωτερικό και δημοσιεύονται από τη Στατιστική Υπηρεσία.

Στο βίντεο που συνοδεύει το θέμα οι πέντε δημοφιλέστεροι προορισμοί που επέλεξαν οι κάτοικοι Κύπρου κατά τον περασμένο Ιούλιο. Πρώτη –με διαφορά- επιλογή η Ελλάδα, ακολουθεί το Ηνωμένο Βασίλειο κι έπεται η Ρωσία, στην τρίτη θέση. Την πεντάδα συμπληρώνουν Λίβανος και Ισραήλ.

Πιο ειδικά αναφέρεται ότι από το σύνολο των 129.602 ατόμων που ταξίδεψαν στο εξωτερικό τα 56.195 άτομα επέλεξαν την Ελλάδα, αριθμός που αντιστοιχεί στο 43,5% των αναχωρήσεων από τη χώρα.

Την ίδια στιγμή το Ηνωμένο Βασίλειο παραμένει σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις των κατοίκων Κύπρου για ταξίδια κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, τόσο για σκοπούς αναψυχής όσο και για σπουδές, αφού πολλές οικογένειες μεταβαίνουν στη χώρα προκειμένου να τακτοποιήσουν τους φοιτητές τους που πάνε σε κάποιο βρετανικό πανεπιστήμιο. Κατά τον Ιούλιο μετέβησαν στο Ηνωμένο Βασίλειο 26.277 άτομα, αριθμός ωστόσο που είναι μειωμένος κατά 8,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Στη Ρωσία ταξίδεψαν 6.020 άτομα από την Κύπρου κατά τον Ιούλιο, αριθμός ενισχυμένος κατά 46% σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2013. Ισραήλ και Λίβανος αποτελούν τους άλλους δύο προορισμούς που συμπληρώνουν την πεντάδα με τις δημοφιλέστερες χώρες για τους ταξιδιώτες με βάση την Κύπρου.

Μάλιστα, 70,9% των ατόμων που ταξίδεψε στο εξωτερικό κατά τον Ιούλιο πραγματοποίησε το ταξίδι του για σκοπούς αναψυχής ενώ οι επαγγελματικοί λόγοι, οι σπουδές και άλλοι σκοποί καταλαμβάνουν το υπόλοιπο ποσοστό.

 

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024