Καταγγελίες για ξεπούλημα ιδιόκτητου αεροσκάφους των ΚΑ

Την αντίθεσή της σε περαιτέρω πώληση της περιουσίας των Κυπριακών Αερογραμμών εκφράζει με ανακοίνωση η Παγκύπρια Συντεχνία Πιλότων ΠΑΣΥΠΙ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΠΑΣΥΠΙ, "ο Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών Τώνης Αντωνίου συνεχίζει ακάθεκτος το ξεπούλημα περιουσιακών στοιχείων της Εταιρείας και συγκεκριμένα ενός ιδιόκτητου αεροσκάφους για το οποίο πρόσφατα δαπανήθηκαν πέραν των 700,000 για συντήρηση".

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, "ο Πρόεδρος των ΚΑ προσπαθεί να ακυρώσει την προσπάθεια εκ μέρους της Κυβέρνησης για διορισμό ομάδας ξένων επαγγελματιών διευθυντών, οι οποίοι θα αναλάβουν τη διαχείριση της εταιρείας σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές".

"Όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ σωρεία ερωτηματικών παραμένουν αναπάντητα σε ό,τι αφορά την έρευνα που διεξάγεται από την Επιτροπή Ελέγχου και Οικονομικών για την πώληση σημαντικών περιουσιακών στοιχείων, όπως για παράδειγμα οι χρονοθυρίδες προσγείωσης στο Λονδίνο, καθώς επίσης και άλλες ατασθαλίες και παρατυπίες εκ μέρους του Προέδρου της Εταιρείας", αναφέρει η ΠΑΣΥΠΙ.

Προσθέτει πως "παρά το ότι, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα στον Τύπο, το πόρισμα της έρευνας από το Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών ενοχοποιεί τον Τώνη Αντωνίου, εν τούτοις ο ίδιος χειρίζεται εν λευκώ περιουσία της Εταιρείας αξίας εκατομμυρίων".

"Αυτή η περιουσία δεν ανήκει στον κ. Αντωνίου, αλλά στο κράτος και στους πολίτες", αναφέρει η ΠΑΣΥΠΙ. Καλεί τους Υπουργούς Οικονομικών και Συγκοινωνιών "να παρέμβουν άμεσα έτσι ώστε να παγοποιηθεί η περαιτέρω πώληση της περιουσίας της Εταιρείας και να διοριστεί άμεσα ομάδα ξένων επαγγελματιών για να αναλάβουν τη διαχείριση της Εταιρείας".

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες