Καθησυχάζει το υπουργείο για το θέμα των Ρώσων τουριστών

Οι αρμόδιες υπηρεσίες της Δημοκρατίας, και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού και ο ΚΟΤ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εξωτερικών και την Πρεσβεία της Δημοκρατίας στη Μόσχα, παρακολουθούν στενά τις τελευταίες εξελίξεις αναφορικά με την αναστολή  λειτουργίας τουριστικών πρακτορείων της Ρωσικής Ομοσπονδίας και αντιμετωπίζουν με υπευθυνότητα τα όποια ζητήματα προκύπτουν, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργού Ενέργειας, Βιομηχανίας, Εμπορίου και Τουρισμού Γιώργου Λακκοτρύπη.
 
Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής η Κύπρος δεν έχει επηρεαστεί ιδιαίτερα από τις εξελίξεις αυτές, καθώς ο αριθμός επηρεαζομένων είναι περιορισμένος, "κύριο στόχο όλων των εμπλεκόμενων φορέων αποτελεί η διαφύλαξη του αξιόπιστου ονόματος της  κυπριακής φιλοξενίας μέσω της αξιοπρεπούς αντιμετώπισης των επηρεαζόμενων επισκεπτών που παραμένουν στην Κύπρο".

"Εκφράζουμε ικανοποίηση για την ανταπόκριση των ιδιοκτήτων ξενοδοχειακών μονάδων στο πρόβλημα που πρόεκυψε και τους καλούμε να  συνεχίσουν να προσφέρουν κάθε δυνατή βοήθεια και εξυπηρέτηση σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες", προστίθεται στην ανακοίνωση του κ. Λακκοτρύπη και σημειώνεται πως "απώτερος στόχος παραμένει η διασφάλιση του καλού ονόματος της Κύπρου ως φιλικού και σταθερού τουριστικού προορισμού για την πληθώρα Ρώσων επισκεπτών – φιλών της Κύπρου, οι οποίοι και αποτελούν πολύ καλής ποιότητας τουρίστες".

"Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη συντονισμένη προσπάθεια διαδραματίζει ο κάθε εμπλεκόμενος ιδιοκτήτης τουριστικής μονάδας", προστίθεται και υπογραμμίζεται πως "βασική επιδίωξη είναι η ανάδειξη του ότι η φιλοξενία των τουριστών που εμπιστεύτηκαν τη χώρα και τις μονάδες μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές αποτελεί ηθικό μας χρέος" και πως "ευθύνη όλων των εμπλεκομένων είναι η επίδειξη του δέοντος επαγγελματισμού που διέπει την παραδοσιακή κυπριακή φιλοξενία". 

Οπως αναφέρεται, "κατευθυντήριες συναφείς παράμετροι έχουν ήδη δοθεί μέσω συνεχούς επικοινωνίας του ΚΟΤ με τους Συνδέσμους Τουριστικών Καταλυμάτων και μέσω σχετικής ανακοίνωσης του ΠΑΣΥΞΕ προς τα μέλη του".
"Είναι γνωστό ότι η Ρωσία διαδραματίζει ζωτικότατης σημασίας ρόλο ως  τουριστική αγορά για την χώρα μας. Η αυξητική τάση στην προσέλευση Ρώσων επισκεπτών που συνεχίστηκε και φέτος παρά τις αντίξοες συνθήκες, αντανακλά εξάλλου το υψηλό και ουσιαστικό επίπεδο διμερών σχέσεων με την Ρωσία και τους  συνδετικούς δεσμούς φιλίας  μεταξύ των δυο λαών, ενώ συνιστά θετική εξέλιξη προς την ενίσχυση της οποίας συνεχίζουμε να  στοχεύουμε", καταλήγει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο