Μαντοβάνης: Φόβοι για ντόμινο χρεοκοπίας ρωσικών εταιρειών

Σοβαρές ρωσικές εταιρείες που μεταφέρουν τουρίστες στην Κύπρο και Ελλάδα, άρχισαν να χρεοκοπούν η μια με την άλλη δημιουργώντας φόβους για φαινόμενο ντόμινο με τις αιτίες να αποδίδονται στην υπερπροσφορά τουριστικών πακέτων σε χαμηλές τιμές.

Συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων (ACTA) Βίκτωρας Μαντοβάνης στο ΚΥΠΕ, μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων χρεοκόπησαν δύο ρωσικές εταιρείες που διοργανώνουν ταξίδια σε Ελλάδα και Κύπρο.

“Το Σάββατο χρεοκόπησε η ρωσική εταιρεία `Λαμπιρίντ`. Η εταιρεία αυτή διοχετεύει 150-200 χιλ. Ρώσους τουρίστες στην Ελλάδα και περίπου 10-15 χιλ. στην Κύπρο. Δύο εβδομάδες προηγουμένως είχε χρεοκοπήσει η ρωσική εταιρεία `Νέβα` που διοχέτευε στην Κύπρο περί τις 3 χιλ. Ρώσους τουρίστες”, είπε ο κ.  Μαντοβάνης.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, πού οφείλεται αυτή η κατάσταση, ο κ. Μαντοβάνης, ανέφερε ότι “οφείλεται στην απότομη επέκταση της ρωσικής αγοράς γενικά, δηλαδή οι διοργανωτές ταξιδίων τα τελευταία 3-4 χρόνια επεκτάθηκαν σε πολύ μεγάλο βαθμό και δημιουργήθηκε ένα είδος `φούσκας`. Επίσης στο ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα, όπως λόγω της υπερπροσφοράς τουριστικών πακέτων αναγκάζονται οι διοργανωτές ταξιδίων να μειώνουν συνεχώς τις τιμές και να βγάζουν ειδικές προσφορές με αποτέλεσμα μερικοί να μην αντέχουν”.

Χαρακτηρίζοντας την κατάσταση πολύ σοβαρή, ο Πρόεδρος του ACTA, είπε πως “είναι τα πρώτα δύο κρούσματα και μπορεί να υπάρξουν κι άλλα”.

Το πλήγμα για την Κύπρο, σημείωσε, είναι περιορισμένο διότι στις 600 χιλ. Ρώσους τουρίστες που έρχονται στην Κύπρο, οι δύο εταιρείες φέρνουν μαζί γύρω στις 20 χιλ. τουρίστες.

“Το πλήγμα σε αριθμούς είναι μικρό αλλά θα πρέπει να πάρουμε το μήνυμα ότι η αγορά δεν είναι υγιής αυτή την στιγμή, υπάρχει η υπερπροσφορά αεροπορικών τουριστικών πακέτων κι όλοι οι διοργανωτές ταξιδίων παραπονούνται ότι χάνουν χρήματα, μερικοί θα αντέξουν άλλοι όχι. Εκείνοι που θα αντέξουν θα ζητήσουν εκπτώσεις που τους ξενοδόχους”, κατέληξε ο κ. Μαντοβάνης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες