«Αφήνουν ως κληρονομιά προβλήματα οι ΚΑ»

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair Μάικλ Ο' Λίρι δήλωσε την Δευτέρα στο Λονδίνο ότι η εταιρεία δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για την απόκτηση των Κυπριακών Αερογραμμών, οι οποίες -όπως είπε- αφήνουν ως κληρονομιά τεράστια προβλήματα και ανέφερε ότι εκδήλωσαν ενδιαφέρον αφού τους το ζήτησε η κυπριακή Κυβέρνηση, μεταδίδει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η Ryanair μαζί με άλλες 20 εταιρείες, εκδήλωσαν την περασμένη εβδομάδα, μη δεσμευτικό ενδιαφέρον για τις Κυπριακές Αερογραμμές, το οποίο είναι ένα βήμα πριν από την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

«Δεν ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για τις Κυπριακές Αερογραμμές, οι οποίες κληροδοτούν τεράστια ζητήματα: συνταξιοδοτικά σχέδια, ιστορικό ζημιών και φαίνεται ότι θα πρέπει να επιστρέψουν περίπου 100 εκατ. ευρώ κρατικής ενίσχυσης", δήλωσε ο Ο` Λίρι στους δημοσιογράφους στο Λονδίνο, κατά την ανακοίνωση των τριμηνιαίων οικονομικών αποτελεσμάτων της Ryanair.Πρόσθεσε ότι η Ryanair έχει υποβάλει εκδήλωση ενδιαφέροντος για τον αερομεταφορέα γιατί της το ζήτησε η κυπριακή Κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ryanair ανέφερε ότι η εταιρεία επιθυμεί να αναπτύξει τις δραστηριότητές της στην Κύπρο, και ψάχνει τρόπους ανάπτυξης των αγορών της Μέσης Ανατολής χρησιμοποιώντας την Κύπρο ως βάση.
«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε μαζί τους σε όλα αυτά», πρόσθεσε ο Ο` Λίρι αναφερόμενος στις συζητήσεις που είχε με την Κυπριακή Δημοκρατία για την ανάπτυξη του κυπριακού τουρισμού.

Aπορρίπτει η κυβέρνηση

Πάντως, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο InBusinessNews ότι η κυβέρνηση ουδέποτε ανάγκασε τη Ryanair να εκδηλώσει ενδιαφέρον. "Σε συναντήσεις που είχαμε μαζί τους, συζητήθηκε το θέμα της πώλησης των ΚΑ, διότι η εταιρεία είναι γνωστό ότι ψάχνει τρόπους επέκτασης στη Μέση Ανατολή. Τους είπαμε αν ενδιαφέρονται για τις ΚΑ, να υποβάλουν γραπτώς το ενδιαφέρον τους. Αλλά δεν τους προτρέψαμε", ανέφερε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι