Ανακοίνωσε τιμές ο ΚΟΤ

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ) ανακοίνωσε ότι κατάρτισε σε ηλεκτρονική μορφή κατάλογο με τιμές χρέωσης ειδών ευρείας κατανάλωσης σε 157 διαφορετικά υποστατικά, σε παραλιακά κέντρα αναψυχής και τουριστικά καταλύματα και οδηγό διακοπών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΚΟΤ, οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι καταταγμένες  από τον ΚΟΤ και οι τιμές που αναφέρονται περιλαμβάνονται στους επί  μέρους εγκεκριμένους από τον Οργανισμό τιμοκαταλόγους.

Πρόσθετα διευκρινίζεται ότι με βάση τις πρόνοιες της περί Κέντρων Αναψυχής Νομοθεσίας, οι τιμοκατάλογοι πρέπει να είναι αναρτημένοι σε περίοπτο μέρος για ενημέρωση των δυνητικών πελατών, ενώ για κάθε υπηρεσία που προσφέρεται πρέπει να εκδίδεται στον πελάτη - καταναλωτή αναλυτικός  λογαριασμός.

Ο οδηγός διακοπών έχει έντυπη και ηλεκτρονική μορφή και με αυτόν πληροφορούνται οι καταναλωτές αναφορικά με δικαιώματα και υποχρεώσεις τους κατά τη διάρκεια απόλαυσης διακοπών στην Κύπρο, όπως αυτά πηγάζουν από συναφείς Νομοθεσίες και Κανονισμούς.

Ο ΚΟΤ αναφέρει ότι ο οδηγός χωρίζεται σε 3 ενότητες, με τη μία να ενημερώνει για τη διαδικασία κράτησης με οδηγίες διαμονής σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, τη δεύτερη να παρέχει πληροφορίες και καθοδήγηση για την επίσκεψη στα  κέντρα αναψυχής και την τρίτη ενότητα να παρέχει πληρφόρηση για τον περιβάλλοντα χώρο στις παραλίες.

Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού προτρέπει τους καταναλωτές να  διατρέξουν τον κατάλογο τιμών και τον οδηγό στην ιστοσελίδα: www.visitcyprus.biz (Ενότητα: Ανακοινωθέντα) ή www.visitcyprus.com (Ενότητα: Στοιχεία για την Κύπρο).

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024