Πόσα ξοδεύουν οι ξένοι τουρίστες στην Κύπρο

Ενδιαφέροντα είναι –διαχρονικά- τα στοιχεία που δημοσιεύει η Στατιστική Υπηρεσία αναφορικά με τις δαπάνες που κάνουν οι ξένοι τουρίστες που φτάνουν στην Κύπρο, όπως ενδιαφέρον προκύπτει από τον χρόνο διαμονής του στη χώρα. Στοιχεία τα οποία αποτελούν και χρήσιμο εργαλείο για τις αγορές που πρέπει να αποτελούν στόχο για την κυπριακή, τουριστική βιομηχανία.

Βάσει των στοιχείων της Στατιστικής οι δέκα πρώτες αγορές από πλευράς μέσου όρου δαπανών κατά τον μήνα Απρίλιο του 2014 στην Κύπρο είναι:
1.Ρωσία
2.Νορβηγία
3.Ελβετία
4.Γαλλία
5.ΗΠΑ
6.Βέλγιο
7.Αυστρία
8.Γερμανία
9.Ιταλία
10.Ηνωμένο Βασίλειο

Σημειώνεται ότι τα στοιχεία που αφορούν τον Απρίλιο καταδεικνύουν ότι η μέση δαπάνη των ξένων τουριστών ανέρχεται στα 734 ευρώ, ενώ ο μέσος χρόνος παραμονής τους στη χώρα είναι 9,6 ημέρες. Η ημερήσια δαπάνη διαμορφώνεται στα 73,2 ευρώ ανά άτομο, με το εν λόγο ποσό να είναι βελτιωμένο κατά 3,2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Μέσα και από τους άνωθεν αριθμούς της Στατιστικής φαίνεται ξεκάθαρα ότι η «πολύτιμή» για τον κυπριακό τουρισμό, ρωσική αγορά , αποτελεί αιμοδότη της κυπριακής οικονομίας αφού ο μεγάλος όγκος Ρώσων τουριστών είναι και ο καλύτερος πελάτης σε ξενοδοχεία, εστιατόρια και άλλες επιχείρησης της τουριστικής αλυσίδας.

Την ίδια στιγμή αγορές όπως η αμερικανική και η γερμανική, με τις επίσης υψηλές δαπάνες, προβληματίζουν με τη στάση τους που σαφώς δεν ευνοεί τον κυπριακό τουρισμό αφού τα στοιχεία των αφίξεων μόνο για προβληματισμό προσφέρονται.

Κατά τον περασμένο Απρίλιο έφτασαν στην Κύπρο μόλις 2.593 τουρίστες από τις ΗΠΑ και 10.291 από τη Γερμανία, την ώρα που οι αφίξεις τουριστών από τη Ρωσία ανήλθαν σε 28.531.

 

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες