Κυριακίδης: Έχει προοπτικές ο τουρισμός

Πολύ καλές προοπτικές για τον τουρισμό το 2014 διαβλέπει ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Lordos Hotels (Holdings) Τάκης Κυριακίδης ο οποίος χαρακτήρισε τις δυνατότητες του κυπριακού τουρισμού για το μέλλον ως ιδιαίτερα μεγάλες.

Μιλώντας στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας, σημείωσε πως η Κύπρος μπορεί και πρέπει να μετατραπεί σε ένα πολύμορφο και μοναδικό χώρο φιλοξενίας ξένων επισκεπτών ολόχρονα, «αρκεί να διαμορφώσουμε σωστά αυτό τον ευλογημένο τόπο και να κατανοήσουμε τον ρόλο που ο κάθε ένας από εμάς και όλοι μαζί, καλούμαστε και μπορούμε να διαδραματίσουμε».

Προς αυτή την κατεύθυνση, εξήγησε, η προώθηση μεικτών τουριστικών αναπτύξεων, η παραχώρηση πολεοδομικών κινήτρων για μεγάλες αναπτύξεις και γήπεδα Golf και η αδειοδότηση καζίνου, θα βοηθήσουν στον εμπλουτισμό του τουριστικού  προϊόντος.

«Επίσης η μεγαλύτερη δυνατή εφαρμογή πολιτικής ανοιχτών αιθέρων, η παροχή κινήτρων σε αεροπορικές εταιρείες και οργανωτές ταξιδιών και η απλοποίηση των διαδικασιών εισόδου για επισκέπτες από τρίτες χώρες, θα βοηθήσουν την προσπάθεια για αντιμετώπιση της εποχικότητας».

Ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος μειώθηκε κατά 9,7% σε €9,573,566 και το μικτό κέρδος κατά 13,67% σε €4.523.567. Το κέρδος πριν τις καθαρές χρηματοοικονομικές δαπάνες, τις αποσβέσεις και τις χρεολυσίες έφθασε σε €2.015.684 και το καθαρό λειτουργικό κέρδος σε € 602.993 σε σύγκριση με €1.254.467 το 2012.

Ο δανεισμός του Συγκροτήματος συνέχισε να εξυπηρετείται κανονικά και μειώθηκε το 2013 κατά €1,36 εκατομμύρια περίπου σε €5,87 εκατομμύρια. Παράλληλα τα ίδια κεφάλαια του Συγκροτήματος, αυξήθηκαν κατά €130.939 σε €70,22 εκατομμύρια περίπου και έτσι η σχέση δανεισμού προς ίδια κεφάλαια μειώθηκε στο 8,36% σε σύγκριση με 10,31% που ήταν το 2012.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους