Αόριστο ενδιαφέρον για Κυπριακές

 Χωρίς στρατηγικό επενδυτή οι Κυπριακές Αερογραμμές δεν μπορούν να επιβιώσουν μεσοπρόθεσμα, δήλωσε ο Υπουργός Συγκοινωνιών Μάριος Δημητριάδης, πρόσθεσε όμως ότι το ενδιαφέρον είναι «αόριστο».

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Δημητριάδης δήλωσε ότι η Κυβέρνηση εντείνει τς προσπάθειες προς την κατεύθυνση εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, όμως, όπως είπε, «υπάρχει κάποιο ενδιαφέρον, για την ώρα αόριστο» και εξέφρασε την ελπίδα να γίνει «πιο συγκεκριμένο».

Αναφέρθηκε εξάλλου στο σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας που υποβλήθηκε στην Κομισιόν, λέγοντας ότι εξαρτάται από την απόφαση αυτή - ενδεχομένως το ερχόμενο φθινόπωρο - αν θα επιβιώσουν οι ΚΑ.

Είπε ότι σε περίπτωση που η Κομισιόν αποφανθεί ότι πρέπει να επιστραφεί στο κράτος η στήριξη που δόθηκε, «η εταιρεία θα κλείσει», προσθέτοντας όμως ότι δεν μπορεί να γνωρίζει την απόφαση.

Αναφερόμενος στην πώληση της χρονοθυρίδας στο Χήθροου, είπε ότι αυτή συμπεριλαμβανόταν στο σχέδιο αναδιάρθρωσης και πρόσθεσε ότι «όπως είναι τα πράγματα, η διαδρομή για τις ΚΑ είναι ζημιογόνα».

Είπε εξάλλου ότι δεν είναι λύση η πώληση στοιχείων ενεργητικού για να επιβιώσει η εταιρεία, αλλά θα πρέπει να κάνει λειτουργικά κέρδη.

Το γεγονός ότι πωλήθηκε η κανονιοθυρίδα, της δίνει περισσότερη ευελιξία για τις διαπραγματεύσεις με τον ενδιαφερόμενο επενδυτή, είπε.

Ερωτηθείς σχετικά με τη διαφορά στην τιμή πώλησης της τελευταίας χρονοθυρίδας, που ανήλθε στα 31 εκ., ο Υπουργός είπε ότι πρόκειται για τιμή αγοράς, καθώς είχε πολύ περισσότερο ενδιαφέρον για τις αεροπορικές εταιρείες.

Σε ερώτηση αν γίνονται σκέψεις για πώληση και άλλων περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας, είπε ότι δεν υπάρχουν άλλα στοιχεία προς πώληση, με τις Κυπριακές Αερογραμμές να διαθέτουν ένα ιδιόκτητο αεροπλάνο και πέντε ενοικιαζόμενα.

«Η περιουσία της εταιρείας είναι το όνομα και το πελατολόγιο της» κατέληξε ο Υπουργός.

Δειτε Επισης

Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Τονωτική ένεση για ξενοδοχεία και εστίαση τα διαδοχικά τριήμερα
Η βιομηχανία του τουρισμού και της φιλοξενίας: Τι λένε τρεις ξενοδόχοι
Mint bar: Εκλεπτυσμένες γεύσεις και επιλογές
Μιχάλης Σοφοκλέους: Στο Mercure City Hotel δημιουργούμε μια αξέχαστη και ολιστική εμπειρία
Η ηγεσία του ΠΑΣΥΞΕ στην Έκθεση ITB Berlin 2024
Leaders in Hospitality Awards: Ποιοι διακρίθηκαν
Αγκάλιασε τη νέα κανονικότητα και κέρδισε τις εντυπώσεις