Αναστασιάδης: Στήριξη από τον τουρισμό

Η σημασία του τουριστικού τομέα για τον τόπο μας είναι αδιαμφισβήτητη, τόνισε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης υπογραμμίζοντας πως ο τουρισμός αποτελεί την κινητήριο δύναμη της οικονομίας της Κύπρου και συμβάλλει τα μέγιστα στην ανάκαμψη και επανεκκίνησή της.

Σε χαιρετισμό του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκύπριου Συνδέσμου Ξενοδόχων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις συμφωνίες για διατήρηση υφιστάμενων αλλά και προσθήκη σημαντικών νέων δρομολογίων προς την Κύπρο, με οκτώ μεγάλες, διεθνείς αεροπορικές εταιρίες, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες αυτές θα συνεχιστούν, ενώ προέτρεψε τους ξενοδόχους να αξιοποιήσουν όσο το δυνατό περισσότερο τους Κύπριους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις τους εκμεταλλευόμενοι σχετικά κυβερνητικά σχέδια και προγράμματα.

«Δράττομαι της σημερινής ευκαιρίας, για να τονίσω για ακόμα μια φορά, ότι ο τουριστικός τομέας αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και έτσι θα παραμείνει», ανέφερε στο χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Αναφέρθηκε στις πολιτικές και στα σημαντικά μέτρα που λήφθηκαν για στήριξη του τουρισμού και τόνισε πως «θα συνεχίσουμε όχι μόνο να παρακολουθούμε προσεκτικά τις διεθνείς τάσεις και εξελίξεις, αλλά προβαίνουμε και σε συγκεκριμένες δράσεις για αξιοποίηση των ευκαιριών και αντιμετώπισης των προκλήσεων».

Αποτιμώντας το 2013, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως το έτος αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί ως μια καλή χρονιά για τον τουρισμό μας, ο οποίος με τις επιδόσεις που κατέγραψε προσέφερε στήριξη στην κυπριακή οικονομία σε μια πολύ δύσκολη περίοδο.

Για τη φετινή σεζόν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε πως ήδη διαφαίνεται περαιτέρω αύξηση από την πολύ σημαντική αγορά της Ρωσίας, και η ανατροπή της καθοδικής τάσης από παραδοσιακές χώρες όπως η Μεγάλη Βρετανία.

Όπως είπε, αναγνωρίζοντας ότι ένα από τα προβλήματα της τουριστικής βιομηχανίας μας είναι η προσβασιμότητα στην Κύπρο, με στοχευμένες ενέργειες πετύχαμε σημαντικές συμφωνίες για διατήρηση υφιστάμενων αλλά και προσθήκη σημαντικών νέων δρομολογίων προς την Κύπρο, με οκτώ μεγάλες, διεθνείς αεροπορικές εταιρείες.

«Οι προσπάθειες αυτές, παράλληλα με την πολιτική των ανοικτών αιθέρων, θα συνεχιστούν, με στόχο την αύξηση του τουριστικού μας ρεύματος. Ήδη διαφαίνεται περαιτέρω, αύξηση από την πολύ σημαντική αγορά της Ρωσίας, και η ανατροπή της καθοδικής τάσης από παραδοσιακές χώρες όπως τη Μεγάλη Βρετανία», τόνισε.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι η Κυβέρνηση συνεχίζει τις στοχευμένες ενέργειες για αναβάθμιση, εμπλουτισμό, αλλά και διαφοροποίηση του τουριστικού μας προϊόντος, όπως την προώθηση, με ταχύρρυθμες διαδικασίες υλοποίησης της απόφασης για αδειοδότηση και λειτουργία ενός integrated casino resort στην Κύπρο, ενώ το νομοθετικό πλαίσιο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων εντός των επόμενων εβδομάδων.

Για την αξιοποίηση του συγκριτικού πλεονεκτήματος που προσφέρει η Κύπρος ως νησί, με την προώθηση του ναυτικού τουρισμού, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι προχωρούν οι διαδικασίες για την εισαγωγή πλαισίου, για πρώτη φορά στην Κύπρο, που να επιτρέπει τη λειτουργία μικτών τουριστικών αναπτύξεων, όπως για παράδειγμα condo hotels.

ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο