Louis: Στα 22 εκ. ευρώ η ζημιά τριμήνου

Στα 22 εκ. ευρώ διαμορφώθηκαν οι ζημιές του ομίλου Louis κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014, σε σχέση με ζημιές ύψους 22,3 εκ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η οριακή βελτίωση των αποτελεσμάτων ανέρχεται σε ποσοστό 1,3%.

Την ίδια στιγμή ο κύκλος εργασιών του ομίλου Louis διαμορφώθηκε στα 19,7 εκ. ευρώ σε σύγκριση με 19,8 εκ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του 2013, με την διαφορά να ανέρχεται σε ποσοστό 0,5%.

"Οι δραστηριότητες του Συγκροτήματος της Louis plc χαρακτηρίζονται όπως κάθε χρόνο από έντονη εποχικότητα, λόγω του ότι κατά την χειμερινή περίοδο τα περισσότερα πλοία και ξενοδοχεία δεν λειτουργούν. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η Εταιρεία να παρουσιάζει συνήθως κατά το πρώτο τρίμηνο κάθε χρόνου ζημίες" αναφέρει ο όμιλος.

Η οικονομική ανάλυση
από τον όμιλο Louis

Ο κύκλος εργασιών του Συγκροτήματος παρέμεινε κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014 ουσιαστικά στα ίδια επίπεδα σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Το γεγονός αυτό ήταν αποτέλεσμα της μείωσης του κύκλου εργασιών της Louis Cruises κατά περίπου €1,3 εκ. (-8%) αλλά και της αντίστοιχης αύξησης του κύκλου εργασιών της Louis Hotels κατά €1,2 εκ. (+42%).

Η μείωση που προήλθε από τις δραστηριότητες της Louis Cruises (-8%) οφείλεται στο γεγονός ότι τα ναυλωμένα πλοία της Εταιρείας εργάστηκαν για μικρότερη περίοδο φέτος σε σύγκριση με πέρσι. ΄Οσον αφορά την Louis Hotels ο κύκλος εργασιών της παρουσίασε αύξηση (+42%) λόγω του ότι φέτος, λειτουργούσαν κανονικά εκείνα τα ξενοδοχεία στην Λεμεσό και Πάφο που κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο ήσαν κλειστά λόγω ανακαινίσεων.

Η λειτουργική ζημιά προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και ενοικίων ξενοδοχείων (EBITDAR) για την πρώτη τριμηνία του 2014 ανήλθε στα €3,6 εκ. σε σύγκριση με €2,3 εκ. κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Η λειτουργική αυτή ζημία οφείλεται στο γεγονός ότι η Louis Cruises παρουσίασε χειροτέρευση αποτελεσμάτων κατά €2,1 εκ. ενώ η Louis Hotels βελτίωση κατά €0,8 εκ.

Η ζημιά από εργασίες πριν από τους καθαρούς τόκους παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την πρώτη τριμηνία του 2013 λόγω της ανόδου που σημείωσαν τα ενοίκια ξενοδοχείων (€0,3 εκ.) και κυρίως οι αποσβέσεις (€1,2 εκ.). Λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στην Κυπριακή οικονομία και παρόλο που οι προσπάθειες του Συγκροτήματος για πώληση συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων συνεχίζονται, οι πιθανότητες για ολοκλήρωση της πώλησης, εντός των επόμενων δώδεκα μηνών, έχουν περιοριστεί.

Ως εκ τούτου το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως τα περιουσιακά στοιχεία που παρουσιάζονταν κατά την 31 Δεκεμβρίου 2013 ως “διακρατούμενα προς πώληση” μεταταχθούν στην κατηγορία των “πλοίων, ακινήτων, εγκαταστάσεων και εξοπλισμού” και ως αποτέλεσμα αποσβένονται, κάτι που δεν συνέβαινε κατά το 2012 και το 2013.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των αποσβέσεων της Louis Hotels κατά €1,5 εκ. Αντίστοιχα, οι αποσβέσεις της Louis Cruises μειώθηκαν κατά €0,3 εκ., κυρίως λόγω της πώλησης του κρουαζιεροπλοίου “Coral” τον Δεκέμβριο του 2013.

Η ζημιά πριν τη φορολογία παρουσιάζεται αυξημένη κατά €4,6 εκ. κυρίως λόγω της αύξησης των καθαρών ζημιών από εργασίες.

Η καθαρή ζημιά που αναλογεί στους μετόχους ήταν €22 εκ. παρουσιάζοντας βελτίωση €0,3 εκ. σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2013. Σημειώνεται όμως το γεγονός ότι πέρσι έγιναν σημαντικές προβλέψεις για φορολογικές υποχρεώσεις στην Ελλάδα λόγω αύξησης των φορολογικών συντελεστών από 20% σε 26%.

 

 

Δειτε Επισης

«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά