BOCY: Προς πώληση το Kermia Hotel

Στα πλαίσια διάθεσης μη βασικών τις εργασιών, η Τράπεζα Κύπρου προχώρησε σε αγγελίες μέσω των οποίων ζητά προσφορές για πώληση του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Kermia. Η αγγελία αφορά την εταιρεία Kermia Hotels Limited, η οποία είναι ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια του συγκροτήματος Kermia Beach Bungalow Hotel από το 1982.

Το πέντε αστέρων συγκρότημα που βρίσκεται στην Αγία Νάπα αποτελείται από 154 διαμερίσματα καταλαμβάνοντας έκταση 61χιλ τ.μ.. Προς πώληση τίθεται και παραπλήσια έκταση γης 32χιλ τ.μ. που ανήκει στην ίδια εταιρεία αλλά και ακόμα 42.8χιλ. τ.μ. που ανήκουν στην μητρική εταιρεία Kermia Limited. Σύμφωνα με την αγγελία, όλη η έκταση μπορεί να αναπτυχθεί είτε τουριστικά είτε οικιστικά.

Κατά καιρούς τα τελευταία χρόνια κυκλοφόρησαν διάφορα σενάρια για πώληση των εργασιών της τράπεζας που διεξάγονταν υπό το όνομα Kermia, ωστόσο δεν υπήρξε οτιδήποτε χειροπιαστό. Πληροφορίες θέλουν συγκεκριμένο Ρώσο μεγαλομέτοχο της τράπεζας να ενδιαφέρεται για το συγκεκριμένο συγκρότημα.

Σύμφωνα με την αγγελία, το ξενοδοχείο που ανακαινίστηκε το 2011 και το 2012, διαθέτει δυνατά οικονομικά και σχετικά ψηλά ποσοστά πληρότητας. Γραπτές προσφορές μπορούν να υποβάλλονται μέχρι τις 16 Ιουνίου.

Τους τελευταίους μήνες η τράπεζα προχώρησε σε πώληση κι άλλων ακινήτων τόσο σε Κύπρο όσο και σε Ελλάδα. Λόγω του ότι κάποιες διαδικασίες δεν κρίθηκαν επαρκώς διαφανείς, αναμένεται να δημιουργηθεί ειδικός χώρος στο διαδικτύο όπου θα είναι διαθέσιμες όλες οι πληροφορίες για τα περιουσιακά στοιχεία της τράπεζας που είναι προς πώληση.

Την ευθύνη για πώληση περιουσιακών στοιχείων αξλίας μέχρι 10εκ. ευρώ την έχει τριμελής επιτροπή από τη διευθυντική ομάδα της τράπεζας, στην οποία συμμετέχει και ο CEO John Patrick Hourican. Το Συμβούλιο αποφάσισε να ορίσει μέλη του συμβουλίου ως παρατηρητές των διαδικασιών που ακολουθούνται στην επιτροπή.

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων