«Πάνω» οι κρατήσεις Βρετανών σε Κύπρο, Ελλάδα και Βουλγαρία

Αυξημένες κρατήσεις σε Κύπρο, Ελλάδα και Βουλγαρία καταγράφει  μέχρι στιγμής για το 2017 ο βρετανικός  ταξιδιωτικός όμιλος Thomas Cook. Ωστόσο, η αυξημένη ζήτηση ξένων για το κυπριακό τουριστικό προϊόν δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, με δεδομένο το γεγονός ότι στο «παιχνίδι» μπαίνουν πλέον και νέες αγορές, όπως η Τουρκία και η Τυνησία. 

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ομίλου Thomas Cook για το τρίτο τρίμηνο του 2017, βάσει ρεπορτάζ των Financial Times,  οι κρατήσεις στην Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 22%,  στη Βουλγαρία 19% και στην Κύπρο κατά 14%.

Ωστόσο, το αξιοσημείωτο είναι το ενδιαφέρον που παρατηρείται από ξένους τουρίστες και για διακοπές στην Τουρκία, χώρα η οποία τα προηγούμενα χρόνια είχε δει τους τουριστικούς της δείκτες να πέφτουν κατακόρυφα εξ αιτίας της πολιτικής αστάθειας και των πολλαπλών τρομοκρατικών επιθέσεων. Ο όμιλος Thomas Cook διαπιστώνει ότι πλέον η ζήτηση των πελατών για ταξίδια στην Τουρκία «ανακτάται καλά».

Τονίζεται ότι η Τουρκία αποτελεί μια από τις ανταγωνιστικές χώρες της Κύπρου στον τομέα του τουρισμού, και βάσει εκτιμήσεων από ειδικούς, από την επόμενη χρονιά αναμένεται να μπει πιο δυναμικά στην τουριστική αγορά. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Thomas Cook ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επιστρέψει στην Τυνησία, με την οποία δεν συνεργαζόταν από το 2015 και μετά, λόγω τρομοκρατίας. Η απόφαση αυτή του βρετανικού τουριστικού κολοσσού έρχεται μετά και την κίνηση του βρετανικού ΥΠΕΞ να ανανεώσει τις ταξιδιωτικές του οδηγίες σε σχέση με την μετάβαση Βρετανών υπηκόων στην βορειοαφρικανική χώρα. 


Ανακάμπτει η Thomas Cook

Οι κρατήσεις της η Thomas Cook αυξήθηκαν κατά 11% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Βάσει των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας  μέχρι τις 30 Ιουνίου 2017, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 14% ετησίως, ποσοστό το οποίο αντιστοιχεί σε ποσό ύψους £ 2,3 δις. 

Η εταιρεία υπέστη ζημιά πριν από τη φορολογία, ύψους £31εκ το β’ τρίμηνο, ωστόσο το ποσό αυτό είναι σαφώς μικρότερο σε σχέση με τις απώλειες ύψους £64 εκ που καταγράφηκαν κατά την ίδια περίοδο πέρυσι. Το μικτό κέρδος αυξήθηκε κατά 11%,  στα £468 εκ.

Δειτε Επισης

City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food
Αυτά είναι τα καλύτερα αεροδρόμια στον κόσμο
«Τροχοδρομεί» σε επενδύσεις για μακρινούς προορισμούς η Aegean
H σημασία της προβολής της Κύπρου ως προορισμού που προσφέρει καλό και φρέσκο ψάρι