Νέος πρόεδρος του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου ο Πέτρος Γαβριήλ

Το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου διοργάνωσε την Ετήσια Γενική και Εκλογική Συνέλευσή του, η οποία έλαβε χώρα στο Ξενοδοχείο Mediterranean στη Λεμεσό. Η εκδήλωση η οποία τελούσε υπό την αιγίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού, τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων, κύριος Thomas A. Gugler, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ κύριος Ανδρέας Καφκαλιάς, Εκπρόσωπος του Υφυπουργείου Τουρισμού, μέλη, χορηγοί και φίλοι του Συνδέσμου. 

Αρχικά, όλα τα μέλη είχαν την ευκαιρία να ανανεώσουν την συνδρομή τους στον Σύνδεσμο, και αμέσως μετά ακολούθησε ο χαιρετισμός του απερχόμενου Προέδρου του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου Κυρίου Γιώργου Δαμιανού ο οποίος και ανέφερε, «Ως γνωστό, έχω εκλεγεί Περιφερειακός Διευθυντής Αρχιμαγείρων της Νότιας Ευρώπης, και ως εκ τούτου αποχωρώ με ανάμικτα συναισθήματα όπως είπα πιο πάνω.  Συγκίνηση, λύπη, χαρά αλλά και περηφάνεια γιατί απλώνονται ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις αλλά και ευκαιρίες για την πατρίδα μας, η οποία στον τομέα της μαγειρικής ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει νέα άλματα».

  

Ο Κύριος Γιώργος Δαμιανού, ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στο έργο του Συνδέσμου επί επτά συναπτά έτη, τους χορηγούς και το Διοικητικό Συμβούλιο. Κλείνοντας, ευχήθηκε στον Νέο Πρόεδρο του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου Κύριο Πέτρο Γαβριήλ, καλή δύναμη και καλή απόλαυση της απίστευτης αυτής εμπειρίας, να ηγείται μιας καταπληκτικής ομάδας που έχει στο ενεργητικό της μόνο επιτυχίες.  

Στη συνέλευση βραβεύτηκαν οι Εθνικές Ομάδες Μαγειρικής Κύπρου αλλά και μια μερίδα ατόμων οι οποίοι συνέβαλαν τα μέγιστα προς τον σύνδεσμο μας, ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο.

Σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου, που έλαβε χώρα στις 17 Ιανουαρίου,  και με βάση το άρθρο 5/Δ του καταστατικού μας και με εισήγηση του προέδρου και συνυπογραφή του Αναπληρωτή Προέδρου του Συνδέσμου,  αποφασίστηκε, με πλήρη πλειοψηφία, να δοθεί ο Τιμητικός Τίτλος του Επίτιμου Προέδρου στον  Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ένωσης Αρχιμαγείρων Κύριο Thomas A. Gugler.

Ακολούθησε η ανακήρυξη του Νέου Προέδρου του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου Κύριου Πέτρου Γαβριήλ,  από τον Επίτιμο Πρόεδρο Κύριο Μάριο Χατζηιωσήφ, τον απερχόμενο Πρόεδρο Κύριο Γιώργο Δαμιανού αλλά και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο. Ο Κύριος Πέτρος Γαβριήλ, ευχαρίστησε με την σειρά του όλους τους Επίτιμους καλεσμένους,  όλους τους χορηγούς, μέλη και φίλους του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου που παρευρέθηκαν, και σημείωσε ότι  ο Σύνδεσμος έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη και ο κύριος στόχος του είναι  να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο που επιτελεί ούτως ώστε να εξελίσσεται ο τομέας της γαστρονομίας στην Κύπρο καθώς επίσης και η δημιουργία ακαδημίας αλλά και η πρόταση νόμου επικύρωσης του επαγγέλματος. Επιπλέον, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός ότι ο Σύνδεσμος συνεχίζει να βλέπει μπροστά, τους μελλοντικούς στόχους και τα μεγαλύτερα όνειρα

Αμέσως  μετά οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν κυπριακό πρόγευμα – brunch.

Στο δεύτερο μέρος πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του οικονομικού απολογισμού του συνδέσμου από τον Ταμία, κ. Παναγιώτη Χαραλάμπους.

Στο τέλος της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Νέου Διοικητικού Συμβουλίου.

Δειτε Επισης

Amanti, MadeForTwo Hotels: Επαναλειτουργεί ανανεωμένο από 1η Απριλίου για το καλοκαίρι του 2024
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024