Τουρισμός: Παγκόσμιες οικονομικές και οικολογικές προκλήσεις

Σε ένα κομβικό σημείο βρίσκεται η παγκόσμια οικονομία τροφοδοτούμενη από τη ψηφιοποίηση υπηρεσιών και τις καινοτόμες ιδέες. Ως συνεπακόλουθο, αλλαγές σημειώνονται και στη βιομηχανία της φιλοξενίας και του τουρισμού που σταδιακά φαίνεται να ξεπερνά τα όποια εμπόδια και να δίνει χώρο στη δύναμη της τεχνολογίας.

Οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο επιτάχυναν τις διαδικασίες τους μετά την πανδημία και έτσι βρίσκονται σε ισχυρή θέση απέναντι στις νέες απαιτήσεις και ανάγκες των πολιτών.

Η αλλαγή είναι μονόδρομος. Για να παραμείνει υγιής, ανθεκτικός και βιώσιμος, ο τουριστικός κλάδος πρέπει, εξάλλου, να διευρύνει τις προοπτικές του και να κάνει «βαθιά τομή» στις υφιστάμενες στρατηγικές. Μόνο έτσι θα ξεπεράσει τις δυσκολίες και θα παραμείνει πρωταγωνιστής στην ανάπτυξη της οικονομίας.

Το θέμα θα απασχολήσει το «The 44th Cyprus Hotel Summit & Exhibition» που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Νοεμβρίου στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia. Το σπουδαίο για τον Κλάδο γεγονός θα καλωσορίσει τον Frank Oostdam, Πρόεδρο του ECTAA, The European Travel Agents’ and Tour Operators’ associations, ο οποίος θα εξηγήσει στο κοινό το πώς επιτυγχάνεται από τους Οργανισμούς η  ευελιξία και προσαρμοστικότητα στις νέες συνθήκες.

Μακρά πορεία

Ο Frank Oostdam είναι ενεργός στον χώρο του τουρισμού εδώ και μία δεκαπενταετία. Είναι Πρόεδρος του ANVR, του Ολλανδικού Ταξιδιωτικού Συνδέσμου. Από τον περασμένο Ιούνιο προεδρεύει του European umbrella organization of travel associations, ECTAA, ενώ είναι και μέλος του Παγκόσμιου Συμβουλίου του TUI Care Foundation και άλλων σημαντικών Οργανισμών.  

Ενδιαφέροντα θέματα προς ανάλυση

Το Συνέδριο θα καταπιαστεί με όλες τις τοπικές και διεθνείς εξελίξεις και τάσεις στον ξενοδοχειακό και τουριστικό κλάδο. Το ετήσιο γεγονός που παρουσιάζει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ) θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό και έχει καθιερωθεί ως η μεγαλύτερη ετήσια συνεύρεση επαγγελματιών και στελεχών της βιομηχανίας. Περιλαμβάνει εκθεσιακό χώρο προϊόντων & υπηρεσιών, όπου οι επισκέπτες και οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν με εκπροσώπους εταιρειών και οργανισμών του τομέα.

Το πρόγραμμα περιέχει πλούσιες συζητήσεις που, μεταξύ άλλων, αφορούν στη θέση της Κύπρου στα στρατηγικά σχέδια των ταξιδιωτικών πρακτόρων. Συζήτηση θα γίνει και για την εξελικτική πορεία των online κρατήσεων. Οι νέες καταναλωτικές τάσεις υπό το πρίσμα του τουρισμού και των ταξιδιών επίσης θα αποτελέσουν θέμα ανάλυσης, ενώ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα αναδειχθεί και ο ρόλος της Πολιτείας στην ώθηση του ξενοδοχειακού και τουριστικού κλάδου. Ανταλλαγή απόψεων θα γίνει, βεβαίως, και αναφορικά με τη συμβολή της τεχνολογίας στον συναρπαστικό κόσμο της Φιλοξενίας και του ταξιδιού.

To 44ο Cyprus Hotel Summit & Exhibition απευθύνεται σε Διευθύνοντες Συμβούλους και στελέχη ξενοδοχείων, επιχειρήσεις που σχετίζονται με τον τουρισμό και σε όλες τις εταιρείες που ασχολούνται κατ’ εξοχήν με τον τουρισμό και τη φιλοξενία.

 

Πληροφορίες

Οργανωτής: Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑΣΥΞΕ)

Συντονιστής: ΙΜΗ

Χορηγοί (μέχρι στιγμής): CYTA

Εκθέτες (μέχρι στιγμής): MUSKITA Aluminium Industries

Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό ΙΝ Βusiness

Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ:

Τηλέφωνο: 22505555 │ Φαξ: 22679820

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Κώστας Κουμής: Σε ανοδική πορεία ο αγροτουρισμός στην Κύπρο
Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
Με τη συμβολή της Cyta, επέκταση δικτύων υπερυψηλής χωρητικότητας σε υποεξυπηρετούμενες περιοχές
Σαλπάρει ξανά το M/V Daleela για Πειραιά-Μόνο από τη Λεμεσό τα δρομολόγια τη φετινή χρονιά
125 χρόνια ζωής-Στο…σπίτι της Τρ. Κύπρου το παρελθόν συνάντησε το παρόν και έδωσε ραντεβού με το μέλλον(pics)
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας
AstroBank: €39,4 εκατ. κέρδη για το 2023-Στο 23,7% ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας
ΟΕΒ, Τράπεζα Κύπρου και Deloitte στο Λονδίνο-Παρουσίαση επαγγελματικών ευκαιριών για επαναπατρισμό Κύπριων
Tree Hotel: Τι θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο στις Πλάτρες-Οι περιβαλλοντικοί όροι