Η Πάφος διεκδικεί τον τίτλο Ευρ. Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2023

H Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου συγχαίρει τον Δήμο Πάφου, που διεκδικεί τον τίτλο Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2023.

Σύμφωνα μεανακοίνωση, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου (ΕΤΑΠ Πάφου) εκφράζει την ικανοποίηση της και  συγχαίρει τον Δήμο Πάφου που η πόλη της Πάφου μόλις προχθές στις 18.9.22 έχει επιλεγεί ως φιναλίστ για τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2023 μεταξύ 29 υποψηφίων από 13 χώρες.

Όπως αναφέρεται, την πορεία που χάραξε ο Δήμος της Πάφου πριν από 4 χρόνια την έχει πλήρως αφουγκραστεί η ΕΤΑΠ Πάφου, και σε συνδυασμό με καινοτόμες δράσεις και ενέργειες ευρύτερα στην περιοχή, σήμερα ο προορισμός κατάφερε να διακριθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο και να ανταγωνίζεται επάξια ηχηρούς τουριστικούς προορισμούς.

Την ετοιμασία της αίτησης χειρίστηκαν από κοινού ο Δήμος Πάφου και η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου.

Η ευρωπαϊκή αυτή διάκριση, προστίθεται στην ανακοίνωση, επιβραβεύει τις προσπάθειες που καταβάλλονται για να καταστεί ο προορισμός έξυπνος, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει τη δικτύωση και ενίσχυση των προορισμών και στη διευκόλυνση της ανταλλαγής βέλτιστων πρακτικών.

Ως επόμενο βήμα, οι πόλεις που προκρίθηκαν θα κληθούν να παρουσιάσουν τις υποψηφιότητές τους ενώπιον μιας ευρωπαϊκής κριτικής επιτροπής τον Νοέμβριο, η οποία θα επιλέξει τις Ευρωπαϊκές Πρωτεύουσες Έξυπνου Τουρισμού 2023.

Ο Πάφος σε περίπτωση που θα κατακτήσει τον τίτλο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Έξυπνου Τουρισμού 2023, αναμένεται να λάβει εξειδικευμένη υποστήριξη επικοινωνίας και branding για το 2023. Αυτό θα περιλαμβάνει την παραγωγή ενός διαφημιστικού βίντεο, ένα ειδικά σχεδιασμένο γλυπτό hashtag για την πόλη, καθώς και εξατομικευμένες δραστηριότητες προώθησης και προβολής σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και διεθνώς.

Επιπρόσθετα, η ΕΤΑΠ Πάφου εκφράζει τις ευχαριστίες της στον Δήμο Πάφου για τις ενέργειες που υλοποιεί προς την κατεύθυνση του SMART CITY αλλά και για τη στήριξη και συνεργασία, ώστε ο προορισμός Πάφος να διευρύνει τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα και να διαφοροποιηθεί ακόμη περισσότερο από τον ανταγωνισμό.

Δειτε Επισης

Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Leaders in Hospitality Awards: Ποιοι διακρίθηκαν
Αγκάλιασε τη νέα κανονικότητα και κέρδισε τις εντυπώσεις
45ο Cyprus Hotel Summit & Exhibition: Τεράστια επιτυχία για ένα συνέδριο-ορόσημο
Lila Izakaya: Το νέο ασιατικό εστιατόριο που άνοιξε στο παλιό λιμάνι Λεμεσού
Η Κύπρος στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών «International Food and Drink Event (IFE)» στο Λονδίνο
Οι εισηγήσεις Κουμή για τις κατασκηνώσεις πολυτελείας « glamping»-Τι θέλει να διασφαλίσει η Κυβέρνηση
ΟΣΙΚΑ: Γεμάτα τα κέντρα εστίασης το τριήμερο, άγγιξαν το 100% οι πληρότητες