Ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός του Ειρηνικού που ανοίγει ξανά

InBusinessNews  22/05/2022 13:49
Ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός του Ειρηνικού που ανοίγει ξανά

Ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός του Ειρηνικού που ανοίγει ξανά

InBusinessNews  22/05/2022 13:49

Ο δημοφιλής τουριστικός προορισμός του Ειρηνικού Ωκεανού το Νησί του Πάσχα θα ανοίξει ξανά για τουρισμό την 1η Αυγούστου ύστερα από δύο και πλέον χρόνια πανδημίας, ανακοινώθηκε την Παρασκευή από το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού της Χιλής.

Το νησί, που βρίσκεται 3.500 χιλιόμετρα δυτικά της ακτής της Χιλής, είναι παγκοσμίως γνωστό για τα «moais», τα τεράστια πέτρινα αγάλματα σε ανθρώπινη μορφή.

Η κύρια πηγή εσόδων του νησιού ήταν ο εσωτερικός και ο διεθνής τουρισμός πριν τερματιστούν οι πτήσεις από και προς αυτό στις 16 Μαρτίου 2020, μετά τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού.

Το νησί του Πάσχα έχει επί του παρόντος μόνο μία εβδομαδιαία πτήση, που εκτελείται από την αεροπορική εταιρεία Latam. Από την 1η Αυγούστου, έως και τρεις πτήσεις την εβδομάδα θα εκτελούνται από τη Latam, για τη μεταφορά τουριστών.

Η κυβέρνηση της Χιλής έχει θέσει προϋπόθεση ότι το τοπικό ποσοστό εμβολιασμού κατά του Covid-19 πρέπει να φτάσει το 80 τοις εκατό προκειμένου να ανοίξει ξανά η τουριστική βιομηχανία. Το σημερινό ποσοστό εμβολιασμού μεταξύ των 10.000 κατοίκων του νησιού είναι περίπου στο 73 τοις εκατό.

Το ιατρικό κέντρο της μοναδικής πόλης του, της Hanga Roa, δεν διαθέτει μονάδα εντατικής θεραπείας, αλλά είναι εξοπλισμένο με αναπνευστήρες. Μια πτήση έκτακτης ανάγκης στην ηπειρωτική χώρα διαρκεί περίπου πεντέμισι ώρες.

Τον Οκτώβριο, ο αυτόχθονος πληθυσμός του νησιού του Πάσχα διεξήγαγε δημοψήφισμα σχετικά με το εάν θα έπρεπε να ξαναρχίσει ο τουρισμός στο νησί, που είναι μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Το αποτέλεσμα, το οποίο δεν ήταν δεσμευτικό, έδειξε ότι περισσότερο από το 67 τοις εκατό όσων ψήφισαν ήταν κατά του ανοίγματος.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας