Β. Δημητριάδης: Ιδανική ευκαιρία για θαλάσσιο τουρισμό η ακτοπλοϊκή

Τις μεγάλες δυνατότητες προώθησης του θαλάσσιου τουρισμού Ελλάδας και Κύπρου που διανοίγει η έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης των δύο χωρών, στις 19 Ιουνίου, ανέδειξε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας της Κύπρου Βασίλης Δημητριάδης, σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε σήμερα, στην Πρεσβεία της Κύπρου στην Αθήνα.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση Ελλάδας και Κύπρου, μετά από 22 χρόνια, θα αποτελέσει μια ιδανική ευκαιρία για τον θαλάσσιο τουρισμό των δύο χωρών. Όπως σημείωσε, η κυπριακή πλευρά κατάφερε να ενεργοποιήσει τη γραμμή, ενώ παράλληλα εκτίμησε ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα θα αγκαλιαστεί από τον κόσμο.

«Μη ξεχνάμε ότι είναι πολλοί Ελλαδίτες που θέλουν να επισκεφτούν τους συγγενείς τους που ζουν στην Κύπρο και μιλάμε για πάνω από 50.000 άτομα», ανέφερε.

Τα δρομολόγια θα διενεργούνται από το πλοίο τύπου ropax M/V DALEELA σημαίας Κύπρου, μεταφορικής ικανότητας 400 ατόμων και 100 οχημάτων, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία Scandro Holding LTD.

Η γραμμή είναι εποχική και επιδοτούμενη από την κυπριακή κυβέρνηση για τα επόμενα τρία χρόνια με το ποσό των 16,5 εκατ. ευρώ, μετά από διαπραγμάτευση και έγκριση από την ΕΕ.

Το πρώτο δρομολόγιο θα αναχωρήσει την Κυριακή 19 Ιουνίου, στις 12 το μεσημέρι, από τη Λεμεσό και θα καταπλεύσει στο λιμάνι του Πειραιά στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας 20 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, τον Ιούνιο θα πραγματοποιηθούν τέσσερα δρομολόγια, τον Ιούλιο οκτώ, τον Αύγουστο επτά και τον Σεπτέμβριο τρία, μετ’ επιστροφής.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή κατά Δημοκρατίας για το κούρεμα
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά