«Αισιόδοξοι παρά τις απώλειες από τη ρωσική και την ουκρανική αγορά»

«Το γεγονός ότι άρχισαν έργα στη Λάρνακα, που αλλάζουν την όλη εικόνα της, είναι θετική εξέλιξη που αναβαθμίζει τόσο την ποιότητα ζωής των κατοίκων όσο και το πρόσωπο της πόλης στα μάτια των επενδυτών», τονίζει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού IN Business, η ανώτατη εκτελεστική διευθύντρια της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου. 

Παράλληλα, όπως τονίζει το τελευταίο διάστημα, παρατηρεί κανείς διάφορα έργα με ιδιωτικές πρωτοβουλίες, όπως το νέο εμπορικό κέντρο και τα καινούργια ξενοδοχεία που κτίστηκαν και θα κτιστούν. Όλα αυτά, σύμφωνα με την κ. Καλογήρου, δίνουν μια νέα ώθηση, ανανεώνοντας την πόλη. «Όλα αυτά, στο πλαίσιο των επιπτώσεων από την πανδημία και την εισβολή στην Ουκρανία. Από την αρχή της πανδημίας, στην Hermes Airports διατηρήσαμε μια τακτική και ουσιαστική επαφή τόσο με τις αεροπορικές εταιρείες όσο και με τους άλλους φορείς του τουρισμού, καθώς η αεροπορική συνδεσιμότητα για την Κύπρο είναι υψίστης σημασίας», υπογραμμίζει. 

Διαβάστε ακόμη: 

Ελληνική: Η διασφάλιση βιώσιμης πορείας περνά από τους πλεονασμούς

6o πακέτο κυρώσεων Ε.Ε.: Eκτός SWIFT η μεγαλύτερη τράπεζα της Ρωσίας

Το νέο πεντάστερο ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας που μόλις αφίχθη

Petrolina Holdings: Ένα master plan για τη Λάρνακα

Αναφέρει αναλυτικά η ανώτατη εκτελεστική διευθύντρια της Hermes Airports:                   

Οι τραγικές και αναπάντεχες εξελίξεις από την εισβολή στην Ουκρανία και την απαγόρευση των πτήσεων από τη Ρωσία σίγουρα μας επηρεάζουν, αλλά το μάθημα που πήραμε απ’ τα προηγούμενα δύο χρόνια της πανδημίας, είναι να προσαρμοζόμαστε και να λειτουργούμε ψύχραιμα, χωρίς βεβιασμένες κινήσεις.

Παρά τις απώλειες από τη ρωσική και την ουκρανική αγορά είμαστε αισιόδοξοι, γιατί εδώ και αρκετό καιρό γίνεται εντατική προώθηση της χώρας μας και σε άλλες αγορές τόσο από την Hermes Airports όσο και από άλλους φορείς του τουρισμού. Επομένως, θα πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα και να εστιάσουμε στοχευμένα και μακροπρόθεσμα σε νέες τάσεις και αγορές.

Άλματα στην ανάπτυξη 

Τα τελευταία χρόνια, η πόλη του Ζήνωνα έχει κάνει άλματα σε ό,τι αφορά την ανάπτυξή της. Θέλω να πιστεύω πως το νέο τερματικό κτίριο του Αερολιμένα Λάρνακας, που λειτούργησε το 2009 βάσει της συμφωνίας που είχε η Hermes Airports με την Κυπριακή Δημοκρατία, οι συνεχείς προσπάθειές μας για αύξηση της συνδεσιμότητας της χώρας, αλλά και η αύξηση των τουριστών στο νησί, λειτούργησαν ευεργετικά και καθοριστικά στο νέο πρόσωπο της πόλης.  

Το γενικό όραμα της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού 2030 είναι μια απ’ τις προτεραιότητες του Υφυπουργείου Τουρισμού και μας βρίσκει συνοδοιπόρους. Μια τέτοια τοποθέτηση εστιάζει στο να καθιερωθεί η χώρα μας ως ένας ποιοτικός προορισμός για όλο τον χρόνο και ένα μέρος όπου όλοι οι κάτοικοι θα μπορούν να επωφεληθούν από τις εισροές τουριστών. Στην Hermes Airports επενδύουμε στη βιωσιμότητα για περισσότερο από μια δεκαετία, καθώς αποτελεί στρατηγική μας προτεραιότητα, αναγνωρίζοντας τη σημασία της και την ανάγκη για άμεση δράση. 

Πεποίθηση μας είναι πως η ανάπτυξη και η αναβάθμιση του τουριστικού μας προϊόντος με βιώσιμο τρόπο, θα επηρεάσει θετικά την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Παράλληλα, παρατηρούμε πως όλο και περισσότεροι από τους επισκέπτες αποφασίζουν να ταξιδέψουν, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις αρχές βιωσιμότητας και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον.

Καλύτερες επιδόσεις

Ο τουρισμός είναι ένας τομέας που επηρεάστηκε άμεσα απ’ την πανδημία. Θεωρώ πώς, εάν δεν έχουμε κάποιο επιδημιολογικό πισωγύρισμα, οι επιδόσεις του 2022 θα είναι καλύτερες απ’ εκείνες των δύο τελευταίων χρόνων, παρά την απώλεια δύο σημαντικών αγορών, όπως είναι αυτή της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

Αυτή τη στιγμή γίνονται προσπάθειες για να αυξήσουμε την επιβατική κίνηση από υφιστάμενους προορισμούς, με συγκεκριμένες ενέργειες που στοχεύουν στις υπάρχουσες αγορές μας, ενώ παράλληλα εργαζόμαστε για την ανάπτυξη νέων αγορών σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς.      

Εταιρικό προφίλ

• Η Hermes Airports ανέλαβε τον Μάϊο του 2006 τη διαχείριση και τον έλεγχο των Διεθνών Αερολιμένων Λάρνακας και Πάφου, βάσει μίας 25ετούς σύμβασης παραχώρησης ΒΟΤ (build, operate, transfer) με την Κυπριακή Δημοκρατία.

• Αποτελείται από τους ακόλουθους εννιά Κύπριους και διεθνείς μετόχους: French Construction Group Bouygues Construction Airport Concessions Europe (22%), French Infrastructure Group Egis Investment Partners S.C.A (20%), Halpi Alpha Ltd (11,34%), Hellenic Mining (11,33%), Canadian Airport Operator Vantage Airport Group (11%), Irish Airport Operator Aer Rianta International (11%), Iacovou Brothers (5,67%), Charilaos Apostolides (5,66%) και French Airport Operator Aéroport Nice Côte d' Azur Chambre de Commerce et d'Industrie (2%).

• Η έδρα της είναι στην Κύπρο.

• Το καινούριο κτίριο του Αερολιμένα Πάφου δόθηκε προς χρήση τον Νοέμβριο του 2008, ενώ το νέο κτίριο του Αερολιμένα Λάρνακας παραδόθηκε στο κοινό τον Νοέμβριο του 2009. Και τα δυο αεροδρόμια προσφέρουν εγκαταστάσεις παγκόσμιας κλάσης και τελευταίας τεχνολογίας, δίνοντας έμφαση στην άριστη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και των πελατών.

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food