Σχέδιο επιχορήγησης για Χριστουγεννιάτικα Χωριά

Σχέδιο Επιχορήγησης για τη διοργάνωση των Χριστουγεννιάτικων Χωριών κατά το 2022-2023, προκήρυξε το Υφυπουργείο Τουρισμού, μετά την επιτυχή διοργάνωση τους κατά το 2021-2022.

Στόχος του, είναι τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά να καταστούν ετήσιος θεσμός και να αναγνωριστεί η Κύπρος ως αυθεντικός προορισμός χειμερινών διακοπών, μέσω της προσφοράς ποιοτικών δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας.

Σύμφωνα με το Υφυπουργείο Τουρισμού, δικαιούχοι θα είναι Κοινότητες και Ορεινοί/Ακριτικοί Δήμοι και σημειώνει πως αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 31 Μαΐου 2022.

Το ανώτατο ποσό επιχορήγησης για τον κάθε δικαιούχο Δήμο ή Κοινότητα ανέρχεται στις €70.000, με ανώτατο ποσοστό επιχορήγησης το 75%.

Οι Δήμοι και Κοινότητες που θα επιλεχθούν να φιλοξενήσουν τα Χριστουγεννιάτικα Χωριά, θα πρέπει να πληρούν σειρά κριτηρίων και χαρακτηριστικών, διασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την αυθεντικότητα της παρεχόμενης εμπειρίας.

Ενδεικτικά, το Υφυπουργείο Τουρισμού αναφέρει ότι Δήμοι και Κοινότητες που θα συμμετέχουν θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να διαθέτουν ανοικτές τουριστικές επιχειρήσεις και συναφείς υποδομές σε απόσταση 15 χιλιομέτρων, να πληρούν κατ’ελάχιστο τα υποχρεωτικά κριτήρια συμμετοχής στο σήμα των Χρωματιστών Χωριών, να λειτουργήσουν δέκα τουλάχιστο διαφορετικά χριστουγεννιάτικα περίπτερα κ.ά.

Εξάλλου, το Υφυπουργείο Τουρισμού αναφέρει πως θα συνεχίσει να είναι ο αρμόδιος φορέας προώθησης της εν λόγω πρωτοβουλίας, μέσα από στοχευμένες ενέργειες προβολής στην Κύπρο και το εξωτερικό (φιλμάκια, ιστοσελίδα, ενιαίο λογότυπο, φιλοξενία δημοσιογράφων, influencers, bloggers κλπ).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για το Σχέδιο από την εταιρική ιστοσελίδα του Υφυπουργείου Τουρισμού στη διεύθυνση www.tourism.gov.cy.

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων