Lordos Hotels: Καταβολή μερίσματος προς €0,025 ανά μετοχή

Το Διοικητικό Συμβούλιο της LORDOS HOTELS (HOLDINGS) PUBLIC LTD ενέκρινε στις 27/04/2022 την Έκθεση Διαχείρισης και τις Ελεγμένες Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις του Συγκροτήματος, την Έκθεση Διαχείρισης και τις Ελεγμένες Οικονομικές Καταστάσεις της Μητρικής Εταιρείας και την Έκθεση για την Εταιρική Διακυβέρνηση για το 2021 (η Ετήσια Έκθεση) που θα συζητηθούν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση που ορίστηκε να συνέλθει στις 22/06/2022 και ώρα 18:00 στο ξενοδοχείο GoldenBay στη Λάρνακα.

Η Ειδοποίηση Σύγκλησης της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης θα ανακοινωθεί και θα σταλεί εμπρόθεσμα στους Μετόχους.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπόψη όλα τα δεδομένα αποφάσισε όπως προτείνει για έγκριση στην Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων την καταβολή μερίσματος προς €0,025 ανά μετοχή (7,35% στην ονομαστική αξία της μετοχής).

Προτεινόμενη Ημερομηνία Αρχείου (ημερομηνία προσδιορισμού δικαιούχων) είναι η Δευτέρα 11/07/2022. Στο Αρχείο της ημερομηνίας αυτής θα περιληφθούν οι πράξεις που έχουν διενεργηθεί μέχρι το τέλος της χρηματιστηριακής ημέρας της Πέμπτης 07/07/2022.

Συνεπώς οι μετοχές της εταιρείας μέχρι και τις 07/07/2022 θα τυγχάνουν διαπραγμάτευσης με το δικαίωμα σε μέρισμα (cum dividend), ενώ από την έναρξη της χρηματιστηριακής ημέρας της 08/07/2022 οι μετοχές της εταιρείας θα τυγχάνουν διαπραγμάτευσης χωρίς το δικαίωμα σε μέρισμα (ex-dividend). Δικαιούχοι είναι και οι επενδυτές που είναι αποδέκτες βάσει εξωχρηματιστηριακής συναλλαγής που θα έχει ολοκληρωθεί (καταχωρηθεί στο Σύστημα Άϋλων Τίτλων) μέχρι την προτεινόμενη Ημερομηνία Αρχείου.

Προτεινόμενη ημερομηνία καταβολής μερίσματος είναι η 21/07/2022. Η ακριβής ημερομηνία αποστολής του θα ανακοινωθεί.

Υπενθυμίζεται στους Μετόχους της εταιρείας το δικαίωμα, που παρέχεται από το άρθρο 127Β.-(1) του περί Εταιρειών Νόμου Κεφ. 113 και τη διάταξη Δ.2.1.ε) του Κώδικα Εταιρικής Διακυβέρνησης, για προσθήκη θεμάτων στην ημερήσια διάταξη της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης, που θα συνέλθει στις 22/06/2022, και υποβολής σχεδίων αποφάσεων. Σχετική αίτηση από Μέτοχο ή Μετόχους που κατέχουν τουλάχιστο 5% των εκδομένων μετοχών (δικαιωμάτων ψήφου) πρέπει να ληφθεί σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή μέχρι τις 11/05/2022 (τουλάχιστο 42 ημέρες πριν από την ημερομηνία της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης). Το σύνολο των εκδομένων μετοχών της Εταιρείας είναι 35.009.157.

Δειτε Επισης

Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων
Βλέπουν αδράνεια και αθέτηση δεσμεύσεων για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Περνέρα
Κώστας Κουμής: Σε ανοδική πορεία ο αγροτουρισμός στην Κύπρο
Σαλπάρει ξανά το M/V Daleela για Πειραιά-Μόνο από τη Λεμεσό τα δρομολόγια τη φετινή χρονιά
Στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης και με κυπριακή σημαία το θρυλικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας
Tree Hotel: Τι θα περιλαμβάνει το ξενοδοχείο στις Πλάτρες-Οι περιβαλλοντικοί όροι