Πήρε ανάσα το Πάσχα και ελπίζει σε καλύτερες μέρες η εστίαση

Βαθιά ανάσα και νότα αισιοδοξίας προσέφερε η εορταστική περίοδος του Πάσχα στον κλάδο της εστίασης, με την κίνηση στις επιχειρήσεις να κρίνεται από τους ιδιοκτήτες ως ικανοποιητική.

Όπως ανέφερε στο InBusinessNews ο γενικός γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής(ΠΑΣΙΚΑ), Φάνος Λεβέντης, η περισσότερη κίνηση παρατηρήθηκε στις ορεινές περιοχές του νησιού και στην Πάφο. Ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, σε ικανοποιητικό βαθμό εργάστηκαν και όσα εστιατόρια είναι ανοικτά στις τουριστικές περιοχές.

Κληθείς να εκτιμήσει πως θα κινηθεί ο τομέας απ’ εδώ και πέρα, και δη κατά την τουριστική σεζόν στην οποία δειλά-δειλά έχουμε ήδη εισέλθει, ο Φάνος Λεβέντης εξέφρασε την πεποίθηση πως ο κλάδος θα προχωρήσει ακόμη καλύτερα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν παρουσιαστεί οποιαδήποτε ανατροπή.

Διαβάστε ακόμη:

NAGA: Στον κόσμο των NFTs με δική της πλατφόρμα (video)

OJO Sunglasses: Αύξηση 720% στο ηλεκτρονικό εμπόριο το 2020-21 

Το Sitio έγινε KAMARA και άνοιξε τις πόρτες του στη Μακαρίου 

Αλλάζει πρόσωπο το παλαιό δημαρχείο της Λευκωσίας 

Έλα στα ΜΙΕΕΚ και εξασφάλισε το εισιτήριο για το μέλλον σου

«Αγκάθι» η ακρίβεια

Ως «αγκάθι» για τον επισιτιστικό τομέα χαρακτήρισε ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ την ακρίβεια που τους τελευταίους μήνες καλπάζει.

«Αναμένουμε κάποια επαφή με το αρμόδιο Υπουργείο για να εξετάσουμε πώς θα αξιοποιήσουμε τα κονδύλια της Ε.Ε. τα οποία αφορούν στήριξη των επιχειρήσεων που επηρεάστηκαν εξαιτίας των κυρώσεων της Δύσης προς τη Ρωσία», υπέδειξε, μεταξύ άλλων.

Ερωτηθείς κατά πόσο θα δούμε άνοδο τιμών στα μενού των εστιατορίων, ένεκα των πληθωριστικών τάσεων που επικρατούν, ο κ. Λεβέντης ανέφερε ότι κάποιες αυξήσεις σίγουρα θα επέλθουν, ενώ, κάποια εστιατόρια ήδη αύξησαν τις τιμές τους.

Τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις πρέπει να λειτουργούν σε επίπεδα βιωσιμότητας –αφού όπως είπε στις μέρες μας η λειτουργία τους σε καθεστώς κερδοφορίας είναι δύσκολη-, ο Φάνος Λεβέντης υπογράμμισε ότι είναι αναγκαίο να βρεθεί μια μέση λύση, αφού από την μια οι επιχειρήσεις εστίασης «πατούν σε τεντωμένο σχοινί» και από την άλλη η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών μειώθηκε.

Εξαντλήθηκαν τα οικονομικά αποθέματα

Ενόψει της νέας τουριστικής σεζόν, ο γενικός γραμματέας του ΠΑΣΙΚΑ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς τις επιχειρήσεις του κλάδου, ώστε όσες σκοπεύουν να ανοίξουν να μην πιαστούν, κατά την έκφρασή του, στον ύπνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα οικονομικά αποθέματα των εστιατορίων έχουν εξαντληθεί και πολλά από αυτά, προγραμματίζουν να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους όσο πιο κοντά στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, ώστε να μην φορτωθούν επιπρόσθετη ζημιά.

Καταλήγοντας, ο κ. Λεβέντης εστίασε στο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού που εξακολουθεί να ταλανίζει τον τομέα.

«Περιμένουμε την εξαγγελία του Υπουργείου Εργασίας για τη δυνατότητα εργοδότησης ατόμων από τρίτες χώρες και όσες επιχειρήσεις έχουν ανάγκη από προσωπικό, δεν θα έχουν άλλη επιλογή από αυτή», κατέληξε.

Δειτε Επισης

Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Αλεξανδρούπολη-Λάρνακα: Πότε αρχίζει επίσημα η απευθείας αεροπορική σύνδεση
ΕΤΑΠ Πάφου: Συμμετέχει σε έργο για πράσινη και ψηφιακή μετάβαση μικρομεσαίων επιχειρήσεων
City of Dreams Mediterranean: Πιστοποιήθηκε με ISO για συστήματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και ασφάλειας τροφίμων
Πέραν των 10.000 επισκεπτών στην Έκθεση Τουρισμού Travel Expo Cyprus
Lanitis Entertainment: Ανεβάζει το επίπεδο γαστρονομικής απόλαυσης στην πλατεία του Trilogy
Ελληνικός τουρισμός: Αυξημένες κρατήσεις από Ολλανδία και Βέλγιο
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
«Dragon Game»: Το ψηφιακό παιγνίδι του υφυπουργείου Τουρισμού για προώθηση 20 χωριών της Κύπρου
The Art of Asian Cuisine: Επιτυχές το 2ο Masterclass από Laiko Cosmos Trading & ISK Far East Food