Απογειώθηκε ο συνολικός αριθμός θέσεων επιβατών αεροπορικών εταιρειών

Ο συνολικός αριθμός θέσεων επιβατών αεροπορικών εταιρειών έχει εκτιναχθεί στο υψηλότερο επίπεδο το 2022 αυτή την εβδομάδα λόγω της ανάκαμψης της κινεζικής εγχώριας ζήτησης παρά τα παρατεταμένα lockdown στη μεγαλύτερη αεροπορική αγορά της Ασίας, δήλωσε την Τρίτη η εταιρεία ταξιδιωτικών δεδομένων OAG.

Τα ασιατικά περιθώρια διύλισης καυσίμων αεροσκαφών, τα οποία έχουν υπερδιπλασιαστεί τους τελευταίους δύο μήνες, ήταν στα 30,04 δολάρια το βαρέλι έναντι του αργού πετρελαίου του Ντουμπάι τη Δευτέρα, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Eikon.

Το lockdown στη Σαγκάη για την COVID-19 έχει τραβήξει για τέταρτη εβδομάδα και οι εντολές για μαζικά τεστ στο Πεκίνο έχουν πυροδοτήσει φόβους ότι η κινεζική πρωτεύουσα θα μπορούσε να έχει παρόμοια μοίρα.

Ωστόσο, οι παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες είχαν προσθέσει 2,5 εκατομμύρια θέσεις την εβδομάδα έως τη Δευτέρα, σχεδόν οι μισές από τις οποίες βρίσκονται στην Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία της OAG.

«Αυτό αντιστρέφει τις μειώσεις στις θέσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες ως συνέπεια των ταξιδιωτικών περιορισμών στην περιοχή της Σαγκάης ειδικότερα», ανέφερε η εταιρεία δεδομένων σε δήλωση.

Η συνολική προγραμματισμένη χωρητικότητα αεροπορικών εταιρειών στη Βορειοανατολική Ασία αυξήθηκε κατά 10,8% την εβδομάδα έως τη Δευτέρα από την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την OAG. Οι συνολικές θέσεις για την περιοχή, ωστόσο, παραμένουν περίπου 36% λιγότερες από την αντίστοιχη εβδομάδα του 2019, πριν από την πανδημία.

Η συνολική χωρητικότητα των αεροπορικών εταιρειών εσωτερικού και εξωτερικού αυξήθηκε κατά 3,3% αυτή την εβδομάδα σε 88,6 εκατομμύρια θέσεις, περίπου 20% χαμηλότερα από το 2019.

Η OAG είπε ότι η προγραμματισμένη χωρητικότητα τους επόμενους τρεις μήνες συνεχίζει να πλησιάζει τα επίπεδα του 2019, αντανακλώντας την εμπιστοσύνη στην ταξιδιωτική ανάκαμψη.

«Έχουμε ακόμα ένα μακρύ και όλο και πιο δύσκολο ταξίδι πίσω στα 109 εκατομμύρια θέσεις την εβδομάδα το 2019, αν όντως φτάσουμε ποτέ σε αυτό το σημείο», ανέφερε η OAG σε μια ανάρτηση σε blog. «Αλλά σε σύγκριση με πέρυσι, τα πράγματα φαίνονται πολύ καλύτερα στις περισσότερες αγορές», πρόσθεσε.

Δειτε Επισης

Η Emirates απέσπασε το βραβείο «Best Inflight Entertainment Award» στα Airline Excellence Awards 2024
The Landmark Nicosia: Το νέο Spa και οι εγκαταστάσεις Fitness & Wellness του ξενοδοχείου (pics)
Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών