Μετά το Πάσχα παρουσιάζεται η μελέτη για τη Μαρίνα Πάφου

Οι εξελίξεις γύρω από την κατασκευή της μαρίνας Πάφου ήταν το θέμα συνάντησης της εκτελεστικής επιτροπής ΕΒΕΠ και Βουλευτών Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕΠ, η σύσκεψη κρίθηκε αναγκαία μετά και την ολοκλήρωση της μελέτης που αφορά τη Μαρίνα της Πάφου, από την κοινοπραξία Deloitte Cyprus και Triton Consulting Engineers.

Η προώθηση και ολοκλήρωση της Μαρίνας της Πάφου αποτελεί υψίστη προτεραιότητα για την Επαρχία σημείωσε ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ Γιώργος Μάης, γι’ αυτό και η ενημέρωση για τα συμπεράσματα της μελέτης αποτελούν σημαντικό στοιχείο της γενικότερης ενημέρωσης.

Ο κ. Μάης, αναφέρθηκε και στην επιστολή του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίο προς όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς στην οποία ενημερώνει ότι μετά το Πάσχα θα γίνει παρουσίαση των αποτελεσμάτων της Μελέτης προς τις Αρχές και Φορείς της Πάφου, κάτι που είναι και συμβατική υποχρέωση των Μελετητών.

«Συνεπώς συμφώνησαν όλοι να αναμένουμε την παρουσίαση από το Υφυπουργείο Τουρισμού και αφού αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα θα καθοριστούν τα επόμενα βήματα. Έγινε σύντομη ενημέρωση και για τις εξελίξεις που αφορούν το τμήμα του δρόμου Αεροδρομίου, από τον ποταμό Έζουσας μέχρι το Αεροδρόμιο», προστίθεται.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν και άλλα προβλήματα που απασχολούν το Επιμελητήριο Πάφου και γενικά την επιχειρηματική κοινότητα με κύριο, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες της Βιομηχανικής Περιοχής Αγίας Βαρβάρας λόγω των προβλημάτων που δημιουργούνται από την παρουσία των Κτηνοτροφικών Μονάδων στην περιοχή και τις παράνομες επεμβάσεις των κτηνοτρόφων εντός της Βιομηχανικής Περιοχής.

Επιπρόσθετα, οι  Βουλευτές διαβεβαίωσαν το ΕΒΕ Πάφου ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για εξεύρεση νέας Κτηνοτροφικής Ζώνης ώστε οι Μονάδες να μετακινηθούν σε κατάλληλους χώρους διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα τους. Αμφότερες πλευρές συμφώνησαν για εκ νέου συνάντηση μετά τις γιορτές του Πάσχα για περεταίρω συντονισμό.

Στη σύσκεψη παρακάθησαν ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής Χρύσης Χρυσάνθου, Παντελής Ευαγγέλου, Ζήνωνας Ζήνωνος, Μιχάλης Μιχαήλ, Στέφανος Στεφάνου, ο τέως Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και Αντιπρόεδρος του ΚΕΒΕ Αντρέας Δημητριάδης καθώς και ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Κυριάκος Δρουσιώτης, με τη συμμετοχή των Βουλευτών Πάφου Χ. Πάζαρου, Β. Φακοντή, Χρ. Σαββίδη και Η. Μυριάνθους. 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Emirates: Στρατηγικές αλλαγές της λειτουργίας των εμπορικών ομάδων της
Το WaterWorld WaterPark στην Αγία Νάπα επιστρέφει από τις 24 Απριλίου
Κώστας Κουμής: Δείχνει ανθεκτικότητα παρά τις προκλήσεις ο τουρισμός
Η Aegean επενδύει σε τέσσερα νέα Airbus A321neo για εξυπηρέτηση αγορών εκτός Ε.Ε.
Αντώνης Ορθοδόξου: Προβληματίζουν αλλά χωρίς επιπτώσεις στις αφίξεις οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή
Συνεχίζουν σε τροχιά ανόδου οι αφίξεις-Το Ηνωμένο Βασίλειο η κυριότερη πηγή τουρισμού
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Συνδέσμου Διευθυντών Ξενοδοχείων
Orthodoxou Aviation: Ακτοπλοϊκά εισιτήρια για την θαλάσσια επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας
Η κατάσταση στην περιοχή, οι ενδείξεις για τον τουρισμό και οι αστάθμητοι παράγοντες
Κύπρος και Μπαχρέιν συζητούν την περαιτέρω ανάπτυξη τουριστικών σχέσεων