Χρ. Ζαννέττου: Συνεργασία για να ανοίξουν άλλες αγορές τουρισμού

Την εκτίμηση ότι χρειάζεται η συνεργασία όλων ούτως ώστε η κρίση που υπάρχει σήμερα στον τουριστικό τομέα με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μετατραπεί σε ευκαιρία και να ανοίξουν οι πόρτες και σε άλλες αγορές, εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Χρίστος Ζαννέττου.

Με δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ και ερωτηθείς για το τουριστικό ρεύμα για τη φετινή χρονιά ο Δήμαρχος απάντησε πως «ο τουρισμός είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Γνωρίζουμε ότι η ρωσική αγορά αντιπροσωπεύει το 30% στο σύνολο του τουρισμού της Κύπρου και δεν είναι εύκολο να αντικατασταθεί με καμία άλλη αγορά όση αύξηση και να έχουμε από τις άλλες χώρες οι οποίες μπορεί να φτάσουν και τις 200 χιλιάδες άτομα».

Είναι σίγουρο, συνέχισε «ότι οι 800 χιλιάδες αφίξεις που είχαμε ευρύτερα από τη ρωσική αγορά το 2019, δεν μπορούν να αντικατασταθούν. Η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου έχει ένα μερίδιο της τάξης του 60% από τη συγκεκριμένη αγορά και έτσι ακόμα και 200 χιλιάδες αφίξεις να πάρουμε φέτος από άλλες αγορές, δεν παύει να υπολείπεται ένα μεγάλο ποσοστό από αυτό που είχαμε το 2019».

Σύμφωνα με τον κ. Ζαννέττου «αναμένεται ότι η μείωση του αριθμού των αφίξεων τουριστών από την ρωσική αγορά δεν θα επηρεάσει μόνο την επαρχία Αμμοχώστου, αλλά θα επηρεάσει όλες τις επαρχίες της Κύπρου, λόγω του ανταγωνισμού και της οικονομικής κρίσης που υπάρχουν. Ωστόσο είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα γιατί ταυτόχρονα θα επηρεάσει και την ευρύτερη οικονομία, την αγορά εργασίας, τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που έχουν σχέση με την επισιτιστική βιομηχανία όπως τους εισαγωγείς πρώτων υλών που είναι απαραίτητες για την επισιτιστική βιομηχανία, αλλά και καταναλωτικά αγαθά και εξοπλισμούς».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας ευχήθηκε όπως «σύντομα να δούμε παύση του πολέμου στην Ουκρανία και να επιτευχθεί μια «συνεννόηση», ούτως ώστε να αρθούν τα εμπάργκο και να αρχίσουν, έστω και αργά, οι πτήσεις που θα είναι προς όφελος όλων και ειδικά της Κύπρου. Σίγουρα τα αρνητικά από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία θα τα δούμε μέσα στους επόμενους δύο μήνες, όταν θα αρχίσει να φαίνεται το πραγματικό πρόβλημα με την αντικατάσταση του τουριστικού ρεύματος που είχαμε από τη  Ρωσία».

Ευελπιστούμε κατέληξε ο Χρίστος Ζαννέττου «ότι οι νέες αγορές στις οποίες στοχεύει το Υφυπουργείο Τουρισμού, θα βοηθήσουν την κατάσταση. Ταυτόχρονα όμως χρειάζεται η συνεργασία όλων, ώστε η σημερινή κρίση να μετατραπεί σε ευκαιρία και να ανοίξουν «οι πόρτες» σε άλλες αγορές, στις οποίες στοχεύουμε και να ανεξαρτητοποιηθούμε από μονοπώλια χρόνων».

Δειτε Επισης

Το πρωτοποριακό φόρουμ «Γυναίκες στον Αέρα» της Wizz Air
Paradox Museum Limassol: Γιορτάζει ένα χρόνο λειτουργίας με δωρεάν είσοδο σε όλα τα παιδιά
Εκστρατεία καλλιέργειας οδικής συνείδησης από την ΕΤΑΠ Πάφου
Vessel Check: Νέα υπηρεσία από τη Μαρίνα Αγίας Νάπας
Ελληνική Τράπεζα: Μονόδρομος η εξέλιξη για μια ανταγωνιστική τουριστική βιομηχανία
Επιμόρφωση των εργαζομένων του τουρισμού σε νέα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας Λάρνακας
Ηγεσία: Ο ρόλος του ηγέτη σε όλα τα επίπεδα
Προετοιμασίες από τα αεροδρόμια της Κύπρου για την άφιξη των τουριστών
Στις 87.961 οι αφίξεις τουριστών τον Ιανουάριο 2024
Τονωτική ένεση για ξενοδοχεία και εστίαση τα διαδοχικά τριήμερα